Klokke kokken

Vi jobber ofte med stallen vår som location for fotoshoots vi skaper til interiørmagasiner. Stallen fungerer veldig bra som en rustikk og litt mere rocka kulisse siden det er steingulv og betongvegger i første etasje på bygget. Derfor var dette det perfekte stedet for oss å lage fotosaken “Klokke kokken”

Dette er en sak vi lagde for Vakre Hjem og Interiør med tanke på å inspirere til både mat og dekoren rundt. Med utgangspunkt i den norske laksen, og inspirasjon fra landsbygden i Italia skapte vi ide til fotoserien. Her ser dere både bilder fra “bak kamera” og det ferdige resultatet. Vi ønsker også å dele med dere lesere en av vår favoritt oppskrift: Risotto med salmalaks.

162

 Oppskrift: Risotto med Salmalaks

Du trenger:

400g laksefilet

Risotto:

1 l vann

200 g risottoris

2 ss olivenolje

1 ss finhakket sjalottløk

1 dl hvitvin

50 g revet parmesan

50 g smør

saften av ½ sitron

kajennepepper

Krydderolje:

2 ss finhakket bladpersille

4-5 ss olivenolje

pepper

salt

2 ss knuste korianderfrø

4

Slik gjør du:

Kok opp 1 l vann

Stek 1 ss sjalottløk og 1 ts hvitløk I en gryte I olivenolje.

Hel risottoen I gryten sammen med 1 dl hvitvin og en øse av det kokte vannet.

Risottoen skal koke I 16 minutter, hell på lit tog litt vann under kokeperioden.

Rør om godt mens risen koker. Når risen har kokt ferdig blander du inn saften av ½ sitron og 50 g smør. Så rører du in den revne parmesan osten og en halv teskje cayennepepper. Rør god tog ta kasterollen av kokeplaten.

Knus alt tilbehør til krydderoljen i en mørtel.

Skjer så salmalaksen I 0,5 cm tykke skiver.

Legg så risottoen på en på tallerkener som tåler ovnsvarme. Legg biter av laksen oppå risottorisen. Sett tallerkenen med mat in i en forvarmet ovn med grill elementet på 180 grader. Grill hele retten i ca. ½ minutt. Fisken skal være litt rå.

Pynt retten med oljebladningen før servering.

Bon Appétit!

5

Under kan dere se bilder fra “bak kamera” når vi jobbet med denne saken:

123564

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *