Ny spisestue

Vi har lenge ønsket oss en ny spisestue på gården. Kjøkkenet med langbord har fungert som vår spisestue frem til nå men siden vi har mye besøk er det hyggelig å kunne dekke opp til fest utenfor kjøkkenet.

Siden vi har to stuer i huset valgte vi å gjøre om det ene av rommene til spisestue. Vi har de siste årene hatt en grå rustikk stil i den ene stuen som har fungert mer som et bibliotek. Men den stilen er vi litt lei og ønsker en spisestue som oser ny skandinavisk landlig stil. Det er gøy å se på et rom med helt nye øyne, tømme det og ha et ”blankt lerret ” å jobbe ut ifra. Vi hadde noen begrensninger som i brystnings panelen som måtte bli og vinduer samt en stor dobbel dør ut til hagen som ikke kunne flyttes på. Men det var ingen større hindring i det.

1

Vi begynte med å velge ut farger og materialer. Vi ønsket et lyst inntrykk med innslag av flora og grønt som står godt til naturtreet i vårt store vitrineskap. Gulvet malte vi med ren hvit gulvmaling og brystningen fikk et nytt strøk med hvitt den og, alt av maling kjøpte vi på Flygger Hoff hvor vi fikk god veiledning til prosessen. Mens malingen tørket og herdet i noen dager jobbet vi med resten av material og møbelvalg til rommet. Vi har lenge drømt om et rundt spisestuebord, det er så dekorativt og sosialt. Vi valgte bordet Chichester fra leverandøren Neptune Home men vi ønsket å ha bordplaten malt i same farge som benene så det fikk vi leverandøren til å gjøre for oss. Stolene hadde vi med oss på flyttelasset fra vår Riad i Marrakech men de manglet passende sitte og ryggputer. Stoffene som vi brukte til å sy putene av er fra Poesi interiør og fra leverandørene Osborne & Little , Larsen og Bakre Lifestyle. Utgangspunktet til valg av stoffer var tapeten Botanica som vi falt fullstendig for fra Sandberg. Mønstret i tapeten er tegninger 234 ulike skandinaviske flora plansjer, den passet helt perfekt til et landlig rom på landet.

547

Med de viktigste elementene i rommet på plass var det tid for å velge belysning og pynt. Taklampen kjøpte vi på Home & Cottage, det var viktig at den passe til de store gull lyktene fra Marrakech. Glass konsollbordet har Annette kjøpt på Bolina for 12 år siden, de passet perfekt som konsollbord i det trange hjørnet.

268

Hjørnet på andre siden av rommet ble Christians etterlengtede bar hjørne. Skapet med marmorplate og krystall karaflene fant vi på brukthandel. Solspeilet har vi designet selv. Krystall lampe foten fant vi også hos Neptune Home

910

Vi elsker vår gamle platespiller som faktisk fungerer, det er så kult å sveive opp spilleren å la den by på ett minutt med nostalgisk lyd.

11

Når vi var ferdige med oppussingen og fotograferingen av spisestuen fikk vi vite at et av bildene ble valgt som forsiden til Vakre Hjem & Interiør. Det måtte feires med litt bobler i glasset.

Vakre Hjem forside juni 2014

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *