Grønn & hvit stue på småbruket

Vi har lenge tenkt på å ta et oppussingstak i stuen siden vi satset på småbruket som det stedet vi skal bo fremover. Vi har lyst til å gi hele huset et skikkelig løft rom for rom, med en stil som først og fremst vi trives med begge to.

Stilen må også passe huset og den naturen vi omgir oss utenfor våre vegger. I det siste har vi fått en elsk på fargen grønn i alle nyanser.   Siden dette var en representert farge i vår spisestue, føler vi at den passer godt å videreføre inn i stuen siden de to rommene hører sammen.

1

Utgangspunktet i rommet var lakkerte furugulv og hvit brystningspanel med en mørkegrå valør over på veggen. Nå hadde vi lyst på et lysere og åpnere inntrykk så vi begynte med å male gulvene hvite. Først slipte vi ned lakken på gulvet, og så valgte vi å bruke hvit gulvmaling fra Flügger.

3

Så var valgene ganske enkle videre, innslaget av grønt kom i form av tapeten ”Ferns” fra Baker Lifestyle som er bestillingsvare gjennom Poesi Interiør. Denne bregne tapeten ga virkelig innrykket av å trekke inn elementer fra naturen rundt gården, samtidig som det på en måte snakket samme formspråk som tapeten. Botanika som vi har i spisestuen ( se innlegg). Veggpanelet fikk et nytt strøk maling bare for å ”freshe” opp hvitfargen og så var rommet klart for interiøret.

Denne stuen fungerer som tv stuen vår, og vi har lenge drømt om en dyp deilig lounge sofa ala Gervasoni som vi begge kan få plass i loddrett stilling når vi nyter våre filmsøndager. Gervasoni sofaen var dessverre litt over vårt budsjett så vi valgte å lage en lignende sofaen selv.

Her er våre tips til hjemmelaget loungesofa:

Med utgangspunkt i en 120cm bred rammemadrass fra Ikea og det kule batikk stoffet fra Designer Guild har de snekret møblet som er hjertet av den nyoppussede stuen.

Du trenger:

1 st 120cm rammemadrass fra Ikea

4 st ben til sengenen

MDF plater x 2 (sages)

1,5 cm tykk skumgummi på rull ca. 6 meter

Bolter med mutter (hull i rammemadrassen drilles)

Hjørneslag og skruer 1 cm lange

Stifter og stiftemaskin

Stoff og symaskin

Slik lager du en loungesofa:

-Skru fast bena på rammemadrassen, slik ser du hvor høy sittehøyden i sofaen blir.

-Mål opp hvor høy rygg og sider på sofaen du ønsker, måles fra gulvet.

-Kapp til MDF platene så du har 2 sider og en ryggplate (ryggplaten kan deles i 2 deler da blir det litt enklere å håndtere).

– Drill hull gjennom rammemadrassen og MDF platene for feste av mutterer. Drilles fra innsiden av rammen på sengen så man har kontroll på hullets plassering. Vi anbefaler 2 hull per plate, dvs. 2 på hver side og 4 bak.

-Skru på plass muttere, vi brukte 12cm lange 1 cm tykke.

-Forsterk alle hjørner og plateoverganger med hjørnebeslagslag og skruer, bruk 2 st per skjøte.

– Så dekkes alle sider med skumgummi , den stiftes til MDF platene på utside og på innside av sofa ryggen.

-Til sist klippes stoff bitene etter sofaens form og nåles sammen med vrangsiden ut. Ta av trekket og sy alle stoffstykkene sammen med dobbel søm.

Vreng trekket og trekk det over sofaen.

Fyll sofaen med mange deilige puter som på bildet. Vi har valgt å sy puter av stoffer fra Bakre lifestyle for at de skal passe til resten av rommet og bryte litt opp med sofaen som er ganske stor og ellers kan fremstå litt massiv.

56

Det tok oss to dager å lage møblet, så det tar litt tid. Men det er verdt det!!

Når sofaen var på plass så var det enkelt med resten av detaljene. Jernstolen hadde vi lagret på låven etter flyttingen fra Marokko. Og ørelappstolen sto også på låven, men den trengte nytt stoff så den tok vi med oss til Owing møbeltapetserer som fikk satt den skikkelig i stand. Stoffene som stolen er trukket i er også fra Baker Lifestyle. Så fikk den hvite urnen plass i stuen med en fersk bregne på toppen, selvfølgelig for å ta igjen motivet fra tapeten.

79

Urnen hadde Christian med seg fra leiligheten i Oslo, den var sort og blank før men fikk tre strøk med hvit matt maling og smeltet etter det rett inn i miljøet på gården. Det som vi føler ga rommet den siste piffen er ”cluster glass lamp” som er håndlaget i Syria av lokale glassblåser kunstnere. Dette er et smykke i rommet og skaper stemning og sjel. Det er ikke lett å få tak i slike lamper nå som det er krig i Syria, men Balzac Interiør har vært flinke og fått tak i noen av disse skattene av lyskilder.

4

Da er det bare å bunkre seg med hvert sitt pledd i den nye stuen og ta en skikkelig filmmaraton! 😉

Linker til leverandører:

 http://www.poesiinterior.no 

http://www.balzac.no

http://riisinterior.no


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *