Lag din egen rustikke adventsstake!

Selv om man får kjøpt mye fint julepynt i butikken, så er det alltid hyggelig å lage noe selv. Så hvorfor ikke lage en egen adventsstake?

Vi viser deg hvordan du kan lage en koselig og fin lysestake av en vedkubbe med pynt fra naturen. Inspirasjonen hentet vi fra Annettes foreldre som har hatt en slik adventsstake i bruk hvert år siden hun var liten.

Trinn 1

trinn 1

Velg en fin vedkubbe av bjørk eller av annet ønsket tresort. Og drill fire hull med likt mellomrom mellom hvert hul. Bruk et trebor med en diameter på ca 20mm (avhengig på hva slags stearinlys du bruker). Pass på at du ikke borer gjennom hele vedkubben, men dype nok hul til at lyset står støtt.

Trinn 2

trinn 2

Sett i lysene og bruk gjerne noen lysmansjetter for en ekstra fin dekordetalj.

Trinn 3

trinn 3

Sett lysestaken på et lysfat og dekorer rundt med pynt du finner i naturen som granbar, kongler, mose eller gamle grener. Pass på at ikke noe av pynten eller noe brennbart kan komme i nærhet av flammene fra lysene.

Trinn 3

trinn 4

Nå har du din egenlagede lysestake som du kan ha glede av i adventstiden og hele julen!


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *