Vi dekorerer årets julebord

Det er jul og vi har startet juleforberedelsene! Vi elsker å dekorer til jul, og et av høydepunktene er å dekke julemiddagsbordet. I år var vi inspirert av den skandinaviske naturen, og valgte å dekorere i litt andre fager en tidligere år.

Dekoren ble derfor valgt ut i fargene hvit, grått, sort og en dus deilig grågrønn valør. Dette står fint til den grønne granen som er det viktigste elementet hos oss i julen.

2

Utgangspunktet er den kule duken med det grafiske trekantmønstret som påminner om små graner. Så valgte vi flettet sort strå i både kurver og dekkebrikker og det lekre serviset. Disse elementene følte vi traff utrykket vi var på jakt etter i år. Resten av bordet pyntet vi med horn og metallstjernelysestaker samt et par glassklokker med furukvister inni. Alle dekorelementer og servise fant vi i den fantastisk søte butikken på Majorstuen: https://nb-no.facebook.com/countrychicoslo.

13

Da var julebordet nesten klart for årets julemiddag men vi følte allikevel at det hadde vært hyggelig med et element som minner oss om den gode gamle julen fra da vi var barn. Så vi bakte pepperkakemenn som fikk henge på en snor over festbordet vårt.

4

Her er oppskriften hvis du ønsker å dekorer i samme stil som oss:

Pepperkakemenn på bånd

125g usaltet smør, myknet

90g brunt sukker

230 lys sirup

375g siktet hvetemel

2 ts malt ingefær

1 ts natron

Slik gjør du:

Pisk sammen smør og sukker med en elektrisk visp i 8-10 minutter. Tilsett gylden sirup, mel, ingefær og natron og pisk videre. Spre ut deigen med kjevle mellom to ark bakepapir til 4mm tykk og avkjøl i 1 time i kjøleskap. Forvarm ovnen til 160 ° C. Ta så ut deigen fra kjøleskapet og kutt ut figurer med pepperkakeform. Plasser på 2 store stekebrett som er kledd med bakepapir. Skjer ut 2 st runde hull til bånd i armhulen på pepperkakemannen, hullene bør være va ½ cm i diameter. Stek i 10-12 minutter eller til den er brune. Legg pepperkakemennene til avkjøling. Hvis hullene i armhulen har est sammen under stekingen skjær hullene på nytt mens pepperkakemennene ennå er varme. La kakene avkjøles helt før du trer dem på båndet. Båndet kjøpte vi hos: http://www.hobbykunst-norge.no.


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *