Champagne som aperitiff

Et glass sprudlende champagne blir aldri en feil måte å ønske velkommen på til festlig lag. Den er best servert så kald som mulig! Derfor er det greit å ha en champagnekjøler til den dyrbare drikken så den holder den riktige temperaturen til neste påfyll.

Vi syns det er helt genialt å lage en egen champpiskjøler av is med dekor fryst inni isen. Nå som det er minusgrader ute hos de fleste i Norges land kan vi benytte oss av kulden rundt oss som fryser. Hvis ikke man har tilgang på minusgrader ute kan fryseren fungere fint den også. Vi har brukt vanlige plastboller fra kjøkkenet og tomme champagneflasker som utgangspunkt.

1

Slik gjør du:

1. Stå med kjøkkenbollen i vasken for å unngå vannsøl. Hell vann i kjøkken bollen. Fyll champagneflasken med grus så den blir tung.

2. Plasser champagneflasken oppi kjøkkenbollen så den står i midten av bollen.

3. Legg dekor etter eget ønske rundt i vannet i kjøkkenbollen. Dette kan være alt fra blomster, kvister til bær. Dekk med folie for å holde dekoren på plass.

4. Legg hele danderingen til avkjøling/frysing. Ca. 1 døgn

5. Ta bollen ut av kulden/fryseren ca. 15 min før bruk så at den får tint i kanten, fyll også litt romtemperert vann i champagneflasken med grus så at den løsner fra isen.

6. Ta ut isformen fra kjøkkenbollen og plasser den på et dypt fat eller tallerken. Sett den nyåpnede champagnen til kjøling.

2

Honning ristede pekannøtter

Passer perfekt som litt å bite i til et forfriskende glass champagne!

Oppskrift:

2 ss smør

1 ts maldonsalt

1/3 ts pepper

2 dl pekannøtt halver

3 stilker fersk rosmarin

4 ss honning

Slik gjør du:

Smelt smøret i en kjele og tilsett salt og pepper.

Ha pekannøttene i en stor bolle og tilsett smør, rosmarinkvistene og honning.

Bland alt godt sammen og ha dem over i en ildfast form.

Varm opp ovnen til 160 grader.

Stek dem til du ser nøttene får litt farge.


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *