Godt Nytt År

Vi ser frem til årets største festaften. I år har vi tatt turen til Finland og tilbringer kvelden med Annettes foreldre.

Vi skal pynte oss for å så oppleve en flott festforestilling i den Finske Nasjonale Operaen, http://www.opera.fi/en/productions/die_fledermaus/2663. Etterfølgt av en fest middag. Vi gleder oss veldig!

1

Før har Nyttårsaften også bestått av fest men da gjerne hjemme hos venner, eller ute på byen. Det er med litt skrekk og gru at vi ser tilbake på tidligere feiringer. Man har så høye forventninger, og så blir det aldri riktig sånn man hadde håpet på. Man ønsker jo å feste som en dronning og konge!

2

Dessverre så er det alltid visse faktorer som ødelegger en perfekt aften. En faktor som alltid er et problem er transporten til og fra festen. Det virker som det er den kaldeste kvelden på hele året, og ingen taxiselskap er forberedt på den store pågangen.

Så står man der å tripper med stivfrosne tær i de flotte festskoene som definitivt ikke passer ute på glatta. Dagen der på ligger man rett ut med den klassiske hodepinen. Om ikke det var nok så har man dratt på seg en real forkjølelse etter at føttene sakte men sikkert har fått tilbake varmen igjen. Hadde man bare hatt privatsjåfør og rød løper bare for en kveld i året….

3

I år unngår vi heldigvis å frys, men vi risikerer allikevel å våkne med litt tyngre hode en vanlig. Så derfor ønsker vi å dele med dere tips vi har fått på hvordan man unngår den verste fyllesyken:

Christians mor: Jeg drikker et stort glass melk før jeg legger meg og spiser litt nattmat.

Christians far: For han blir melk litt kvalmende og holder seg til et stort glass vann. Gi deg før klokken 24 (start festen heller litt tidligere, da våkner du fin dagen derpå.

Christian: Ta en allergipille og et stort glass vann før du legger deg, det funker!

Annette: Drikk vann mellom enhetene med alkohol i løpet av hele festkvelden. Da unngår du å bli overstadig og holder væskebalansen på riktig nivå i kroppen. Da våkner man sjeldent dårlig dagen derpå.

Helsedirektoratet anbefaler følgende på sin hjemmeside: https://helsenorge.no/avhengighet-og-rus/alkohol/bakrus, men kanskje et av de viktigste tipsene er å ikke legge seg til å sove på stigende rus.

Venninne av Annette: Går seg en lang tur dagen der på , frisk luft og bevegelse hjelper.

Kompis av Christian: Tar et magnesium sulfat bad når han våkner og holder resten av dagen på sofaen med stor mengde veske og et antall dvd filmer. NRK.no har følgende tips: http://www.nrk.no/livsstil/slik-unngar-du-fyllesyken-1.8396720

Et felles vennepar: Vi tar alltid C vitaminer før de legger seg, det funker best for oss.

Håper at tipsene kan hjelpe noen av dere lesere som liker ”dagen der på ” like lite som det vi gjør. Fest som en Dronning og Konge, vi fortjener å feire at året 2014 er lagt bak oss og at 2015 med nye muligheter banker på døren.

GODT NYTT ÅR!!

4

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *