Marrakech pakkeliste

Våre “must haves” på reisen til Marrakech.I noen år har et av våre favoritt reisemål vært Marrakech. Vi har også bodd her i 1 år og anser byen som vår andre hjemby. Vi har skapt oss endel pakkerutiner med årene, og følgende produkter har vi alltid med i kofferten.

1

Annette elsker kle seg avslappet bohemsk når hun trasker rundt dagen lang i de uendelige soukene på shopping. Siden Marokko er et muslimsk land er det greit å dekke seg litt til, så henne favoritt plagg er den store sennepsgule tunikaen fra Marlene Birger. Til det et stort Palestina skjerf som hun surrer rundt halsen, men som også kan brukes som sjal om ettermiddagen hvis det er kaldt. På bena har hun støvletter fra Boss som er godt brukt og derfor har de fått kallenavnet “Soukboots”. Solbriller er et must , solen i Marrakech er sterk og Annettes siste innkjøp er fra Tom Ford. Det er greit å ha med en liten clutch hvor man får plass til penger/kort og nøkler. Denne clutchen har hun fått av Christian i julepresang. Etter en lang dag er det viktigste god pleie for huden og lengre ned i innlegget får dere hennes beste tips til pleie av den stressede reisehuden.

2

Christian får mye inspirasjon til sitt eget design når han er i Marokko, og elsker å lese om den gamle kulturen her nede både når det kommer til tekstildesign og håndverk. Han kjøper alltid med seg noen bøker om den gamle kulturen her nede. Ellers har han alltid med seg skjerf fra sin egen eksklusive håndlagede skjerfkolleksjon som selges på Høyer i Oslo. Det kan være litt kaldt i Marrakech på denne tiden av året, så en røff skinnjakke både varmer og står til stilen her nede. Under jakken passer det fint med en grafisk genser i bomull fra Ralph Lauren. Hans favoritt boots i pytonskinn som han har fått av Annette er alltid med på turen. Når han er i Marrakech får han stadig nye ideer og inspirasjon til nytt design, så da er hans notatbok i skinn fra Hermes alltid i nærheten.

Annettes & Christian sine hudpleietips for reisen:

3

Det å rense huden godt er viktig. Marrakech sin luften er full av støv og smuss, så det er deilig å fjerne dette når man kommer hjem til riaden(huset) etter en lang dag ute. Vi sverger til den utrensende masken Parsley Seed Cleansing Masque fra Aesop og etter å ha renset huden legger vi på BLACK ROSE CREAM MASK fra Sisely som vi ligger med over natten. Om dagen er det viktig å tilfører maksimalt med næring og fuktighet. Her bruker vi gjerne ansiktsoljen Fabulous Face Oil fra Aesop og i lommen har vi alltid med seg leppekremen Rosehip Seed Lip Cream fra Aesop. Annenhver natt sover vi med B Triple C Facial Balancing Gel fra Aesop, den virker fuktighetsgivende, samtidig som den beroliger stresset hud og gir en skikkelig oppstramming. Både morgen og kveld bruker vi en god øyegele eller olje.

4

Vi er begge veldig opptatt av duft, og parfymer gir assosiasjoner til steder. De velger ofte ut en egen duft for hvert reisemålet , når man i ettertid kjenner den samme duften dukker det opp gode reiseminner. I Marrakech bruker vi disse parfymene:

5

Yves Saint Laurent bodde store deler av sitt liv i Marrakech, og disse parfymene fra hans kolleksjon vekker Marrakech følelsen for oss begge. Annettes parfyme heter Manifesto og Christians heter M7 Oud Absolu.

Nå har vi ankommet den vakre Riyad El Cadi. Vårt opphold her kan dere lese mer om i neste innlegg.

6

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *