Her bor vi i Marrakech

Det er hundrevis av riader i Marrakech. Vi har bodd flere steder, men vår favoritt er Riad El Cadi.

Vi er i Marrakech ca. 2-4 ganger i året på jobb og hyggetur. Det er ikke lett å velge et sted å bo siden det er så utrolig mange alternativer både inne i den gamle medianen, men også utenfor i den nye byen Guelize. Vi liker å kjenne på den ekte Marrakech stemningen, og velger derfor å bo innenfor de gamle bymurene i en tradisjonell riad.

Hva er en riad? – Riad er et tradisjonelt Marokkansk hus eller palass med en indre hage elle gårdsplass. Ordet riad kommer fra den arabiske betegnelsen for hage, «ryad». En viktig grunn for designet var islamske forestillinger bekymring om personvern for kvinner. Bygningene ble fokusert innover, for familiens privatliv og beskyttelse mot vær og vind. Dette innoverrettede fokus ble uttrykt i den sentrale plasseringen av det meste av interiøret i hagen samt mangel på store vinduer på utsiden ved bruk av leire- eller murvegger.

234

Denne gangen bor vi på Riad El Cadi som er en fantastisk oase som ligger rett ved den populære og sentrale plassen Jamaa El Fna. Riaden består av flere riadhus som er integrert til et større anlegg med flere innergårder og 15 rom til utleie. Vi vår så heldige å få bo på den flotte Berber suiten med egen stor terrasse inn mot bakgården og egen trapp fra rommet opp til takterrassen. Vi viser mer fra dette rommet i morgen på bloggen.

Personalet her er veldig vennlige og imøtekommende, og ser til at alt er det beste for oss hele tiden. De skaper en helt egen magisk stemning når de fyrer opp i peisen på kvelden i storstuen, og tenner masse stearinlys rundt omkring. Man føler virkelig at man er endel av ”tusen og én natt” på dette stedet.

567

Det vokser utrolig flotte frukttrær i hagen inne i midten av riaden. Sitrontreene var fulle av solmoden sitroner, og vi var så heldige at vi fikk frukt rett fra treet når vi hadde lyst på et glass ferskpresset sitronjuice. Snakk om hyggelig servise!

89

Nå i februar så er været ganske kjølig både i skyggen om dagen og når solen går ned, så det frister ikke med en dukkert i bassenget. Men hvis man reiser hit i tiden april-oktober så er det utrolig deilig at de har en egen innergård med basseng. Her kan man faktisk nyte late dager og sole seg, selv om man befinner seg midt inne i den vrimlende medinaen.

101112

Om morgenen serveres det en nydelig Marokkansk frokost med fruktsalat, yoghurt, pannekaker , syltetøy, baguetter og croissanter. Line som reiser sammen med oss har glutenallergi og det var ingen problem. De lager en helt herlig omelett til henne hver morgen med en frisk salat til. Hver morgen dekkes det opp et flott frokostbord til oss på toppen av takterrassen. Her nyter vi en deilig start på dagen fra taket med utsikt over hele gamlebyen.

13

Vi anbefaler virkelig denne riaden hvis du skal reise til Marrakech og ønsker en genuine opplevelse. Besøk deres hjemmeside her.

14

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *