Marrakech Shopping

Vi har alltid en hel del på listen som skal letes etter og shoppes når vi er i Marrakech.

Marrakech er et alternativt shopping eldorado. Soukene (markedet) strekker seg over flere bydeler inne i den gamle medinaen, og her kan man raskt bruke flere dager på jakt etter skatter i de mange labyrintlignende gangene.Vi brukte rundt tre dager av en uke i souken på denne turen, og var egentlig ganske målbevisste når vi shoppet rundt.

12

Det vi var på jakt etter denne gangen var større interiørdetaljer og fliser til småbruket. Vi håper på å pusse opp kjøkkenet og badet etterhvert, og da er det gøy å sette sitt personlige preg på interiøret i rommene med ting man har funnet utenfor Norges grenser. Disse tingene skal vi sende med kontainer fra Marokko når det nærmer seg oppussing.

Men i tillegg til de store innkjøpene som vi ikke får med på flyet fant vi mange små godsaker som er med i kofferten. Vi bestilte faktisk 20 kg ekstra bagasje, så da hadde vi litt å gå på. Her er shoppingen vi tok med oss på flyet hjem til Norge.

3

En visitt hos en krydder handler er et must for oss!

45

Vi elsker matlaging og derfor bruker vi en del tid på kryddershopping. Denne gangen kjøpte vi en hel del safran, og her er det viktig å be om førsteklasses safran! Det vi også liker å ha med er typiske tagine krydderblandinger som vi bruker når vi lager tradisjonell Marokkansk mat hjemme. Vi skal blogge om dette senere, så da skal dere få masse tips om både tagine og krydder.

6

På urte og krydderbutikken kjøper vi også røkelse og sortsåpe med eukalyptus, den er helt nydelig å bruke med skrubbhansker for peeling av kroppen.

7

Hver vår moteting:

8

Vi liker å finne litt spesielle moteting i souken, og denne gangen falt Christian for denne kule håndlagde hatten i jadegrønt. Annette kjøpte seg en clutchveske i flette skinn. Med den ville hun gjøre den personlig, så hun endte opp med å kjøpe en antikk jadesten som hun fikk sydd på vesken i souken.

910

Keramikk er også som regel på listen vår men denne gangen kun i sort og hvitt. I tillegg så fant vi disse søte vaskene som vi håper å få montert i det nye badet når vi pusser opp. Det er uendelig mye keramikkprodukter i alle regnbuens farger på markedet og vi bruker god tid for å finne de butikkene med best pris og god kvalitet.

121311

Og sist men ikke minst, brudetepper. Det er mange som selger de flotte beigehvite teppene med paljetter, men se opp for kvaliteten på teppene. Det er mange som produserer nye og selger disse , vi syns ikke de nye er like fine som de gamle tradisjonelle Berber brudeteppene. Ofte er de også vasket feil så de har blitt misfarget, se nøye etter på begge sider når du kjøper disse teppene.

14

I soukene er det sjeldent faste priser på ting, og det medfører en runde eller fem med pruting. Her på bildet ser du gode poker ansikter tilsynelatende lei av prutingen, her er våre beste tips til best pris på souk shopping:

15

Våre råd til pruting i Souken:

-Du skal ned 60-70% av den prisen de i utgangspunktet ber om for varen.

-Når de som selger varen gir deg prisen lønner det seg å være konsekvent og rask med motbud. Si gjerne at du har full oversikt på hva slike varer skal koste og klin til med et lavt bud.

-Når prutingen begynner vill selgeren ønske å møte deg på halve veien. Møt han bare med små justeringer av summen. Målet er å kjøpe varen 60-70% lavere enn utgitt pris så hold deg godt under denne prisen.

-Man merker raskt om selgeren er villig til å godta et bud, de prøver ofte å ta deg i hånden på en høyre sum enn det du egentlig har sagt, ikke gjør det men stå fast på den summen du har gitt bud på.

-Løsner ikke salget til din pris så er det ingen ting i veien for at du går, liksom later som du ikke er tilfreds med prisen og ønsker å vente. Da pleier de som regel komme etter deg å gi etter på sitt krav.

-Hvis ditt bud for varen er for lavt er de veldig klare på sitt NEI til budet så man tar sjeldent feil her. Husk også at flere boder har samme varer og det kan lønne seg å sjekke prisen hos flere før du gjør ditt endelige tilslag.

I neste innlegg tipser vi dere om våre favoritt spisesteder i Marrakech.


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *