Håndsydd brudekjole

De siste dagene har vi fått flere spørsmål om hvor Annette kjøpte brudekjolen sin. Hun kjøpte den ikke ferdig, hennes mor og hun sydde den sammen.

Det hele begynte med at Annette hadde et klart bilde av hvordan kjolen skulle se ut. Hun var inspirert av 20 og 50-talls kjoler og ønsket et vintage preg på brudepynten. Her er idekollasjen hun lagde før hun gikk i gang med jakten på den perfekte kjolen.

1

Etter å ha besøkt flere brudekjolebutikker både i og utenfor Norge samt på nett uten å finne drømmekjolen, bestemte Annette og hennes mor for å sy kjolen selv. Siden moren til Annette bor i Finland ble de enig om å jobbe sammen med kjolen 1 uke på hytta sommeren før bryllupet.

23

Moren til Annette hadde forberedt alt med mønster og stoffer, samt alt annet tilbehør. Hun var allerede godt i gang med kjolen når Annette kom til Finland for å hjelpe til. De satt inne på hytta og sydde dag inn og dag ut, selv om solen skinte ute og stranda var mer fristende.

45

Annette hadde ikke lyst på slør til kjolen, men et hodebånd. Dette sydde hun av samme stoff og blonder som kjolen var sydd i. Store deler av kjolen består av den fineste og mykeste tyll, samt nydelige blonder som måtte sys for hånd. Alt av stoff kjøpte moren til Annette fra butikken Villisilkki i Helsinki.

7

Det viste seg også å være vanskelig å finne de perfekte skoene. Annette forelsket seg i de kremfargede skoene fra BCBGMAXAZRIA som hun fant på nettbutikken til Nordstrom i USA. De sender dessverre ikke til Norge, men siden familien til Annette bor i Finland gikk det fint å få pakken sendt dit. Så drømmeskoene sto å ventet på Annette når hun kom til syuka på hytta i Hangø skjærgård.

89

Annette og moren brukte godt over 60 timer på kreasjonen. Slik ble kjolen helt personlig og unik. Kjolen er et utrolig hyggelig minne å ha etter bryllupet.

1011

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *