Vintage kjøkken på småbruket

Christian fronter vårt kjøkken i siste nummer av Vakre Hjem & Interiør.

Vi har lenge tenkt på en oppgradering av kjøkkenet vårt på småbruket i Vestby. Valget sto mellom å total renovere hele rommet med et helt nytt kjøkken, eller å pusse opp det gamle Sigdal kjøkkenet som har stått i der siden 1960-tallet. Valget falt på å pusse opp det kule vintage kjøkkenet til Sigdal som har stått i rommet siden det var nytt for 50 år siden.

Stilen skulle bli landlig, men helle litt mot det industrielle utrykket med flere grønne detaljer. Hele fargeskalaen for kjøkkenet er valgt ut og inspirert av en plansje vi har kjøpt i Marokko.

2

Det første som vi valgte å utbedre i rommet var gulvet, valget falt på en Marokkansk flis som vi kjøpte i Marrakech og fikk sendt hjem på kontainer. Når flisen var lagt analyserte vi grønn fargen i flisen og bestemte oss for å bruke denne grønntonen på en del av kjøkkeninnredningen fra Sigdal. De gamle kjøkkenskapene og benkeplatene i tre på den smale kjøkkenbenken ble malt i grønntonen som har nummer 4517 : fra Flügger farge.

1

Kjøkkenbenken som er på motsatt side av rommet fra Sigdal kjøkkenbenken er to trancher bord fra Ikea som heter Førhøya og koster 995 kr st. Sammen ble disse to bordene en flott arbeidsbenk med masse oppbevaring under. De tar heller ikke for mye av plassen i rommet siden de er 43cm dype. Begge malte vi i grønn fargen: 4517 fra Flügger maling, og så fikk de et sort linforheng i front for å skjule det oppbevarte kjøkkenutstyret som står i hyllene under. Linstoffet er også fra Ikea og koster 69kr per meter.

46

Over arbeidsbenken har vi valgt å ha åpne hyller hvor de oppbevarer servise, men også matvarer som er satt på norgesglass og andre festlige krukker og bokser. Slik er matvarene lett tilgjengelige og passer inn i den lekne stilen dette kjøkkenet har.

7

I midten av rommet står et spisebord med stoler som blir brukt til både frokost, lunsj og middag, samt at det fungerer flott som arbeidsbenk når man måtte trenge det. Bordet har Annette kjøpt for mange år siden på Ikea og så har hun malt det med hvit gulmaling fra Flügger farge i ettertid. Stolene har Annette arvet fra sine foreldre, det er originale Aalto stoler som heter ”model 69” fra 1930-talet. Stolene var ganske slitt så hun pusset dem ned og de fikk også et strøk med maling, men i en lysere grønnvalør enn kjøkkenskapene.

981110

De tre pendellampene som henger over bordet er taklampen Foto fra Ikea, de er malt i tre forskjellige farger: den lille i samme farge som kjøkkenbenken 4517, den mellomste i en mintgrønn farge med kode 4514: fra Flügger farge og den store i kremhvitt fargekode 5343:

312

Det er viktig for oss å ha hvitevarer som passet til stilen og som kunne stå fritt i rommet siden det ikke er mulig å integrere dem i den gamle kjøkkenbenken. Derfor valgte vi kjøleskapet FAB 50 fra Smeg og gass komfyren fra Falcon Mercury.

13

I neste innlegg skriver vi litt mer om vår gasskomfyr fra Falcon , les også innlegget om hvordan vi lagde våre egne krydderkrukker til krydderhjørnet her.

14

Du kan også lese mer om kjøkkenet i siste nummer av Vakre Hjem & Interiør.


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *