17 mai på gården

Forberedelser og feiring av 17. Mai 2015.

I 7 år har vi lengtet etter å flagge i egen flaggstang på gården. Det er staslig å kunne ha egen flaggheisings seremoni på denne dagen.

I år ble denne drømmen virkelighet! Vi fikk en 12 meter lang flaggstang levert på onsdag fra www.flaggstang.no. De svingte seg rundt å fikk levert alt vi trengte i perfekt tid før 17 mai, selv om dette er den mest hektiske tiden på året for dem.

Det tar 3-4 dager for at sålen som flaggstangen skal stå på herder, så våre snekkere var klare for støping med en gang flaggstangen ble levert. Da hadde vi allerede gravd en 120cm dyp grop for fundamentstøpningen.

SONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSC

Det var viktig at betongen fikk herde lenge nok så vår snille snekker stilte opp på selveste 17 mai morgenen klokken 8 for å hjelpe Christian å heise stangen.

SONY DSCSONY DSC

Mens Christian var ute med snekkeren pyntet vi andre inne i huset. Så var det tid for heising av flagget på Nordre Tomb Gård.

SONY DSCSONY DSCSONY DSC

Christian filmet hele seansen av flaggheisingen med drone. Se filmen under:

Det er en utrolig magisk følelse å se Norges flagg svaie over småbruket. Akkurat når vi var ferdige med sabling av champagnen tittet solen frem også, for en perfekt 17 mai! Denne dagen feiret vi med våre kjære venner Glenn og Helle som kom til ”gards” allerede kvelden før. Det er så hyggelig å feire den store dagen og det nye flagget i gode venners lag!

SONY DSC

Etter flaggseremonien gikk vi inn for litt brunsj. Chappy satt inne og ventet på oss, hun var så stolt av den nye sløyfen hun hadde rundt halsen.

SONY DSC

Mens vi laget mat holdt vi sulten unna med en deilig smoothie =)

SONY DSC

Bordet hadde vi pyntet mens Christian heiste flaggstangen. Vi dekket bordet med floramønstret servise fra Rosenthal, som vi synes passer perfekt til den sommerlige gårdsstilen. Vi dekorerte med røde og hvite blomster i de blå vasene fra Finn Schjøll, og alle vaser fikk sløyfe rundt kragen i rødt, hvitt og blått. Det ble en riktig koselig 17 mai brunsj for 4 i vår lille spisestue.

SONY DSCSONY DSCSONY DSC15

Høydepunktet var den deilige iskaken som Helle hadde bakt. Denne må dere bare prøve! Oppskriften får dere her på Helles blogg. Hun har mange andre gode oppskrifter på bloggen også, vi blir veldig inspirert av Hellesherligheter!

17

Vi hadde en utrolig hyggelig og høytidlig 17 mai på gården, og planlegger å holde dette som en tradisjon i årene som kommer.


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *