Nye fliser uten flislegging

Vårt gamle vintage kjøkken har fått et realt ansiktsløft i det siste. Det eneste vi har ønsket oss men ventet litt med er nye fliser på veggen over arbeidsbenken.

De flisene vi har hatt frem til nå er vanlige hvite 15X15 cm. Disse flisene er rene og fine nok, men vi syns de har vært et litt kjedelig veggdekor.

1

Vi hadde lenge tenkt på å få montert fliser med mønster på veggen over kjøkkenbenken. Men det var ganske kostbart og krever en del arbeidsinnsats, så vi valgte å vente med det inntil videre. Da Lagerhaus inviterte oss til den nye butikken sin på Strømmen Storsenter fikk vi se et nytt produkt vi syntes var helt genialt til vårt bruk. De har laget en hel serie med flisdekor som bare limes rett på flisen. Da bare bestemte vi oss for å lime i stedet for å flislegge!

Slik gjorde vi med flisdekoren fra Lagerhaus:

1. Vask flisene med et fettoppløsende middel først med vann og klut.

2

2. Så vasket vi over med Jiff glass spray etterpå og polerte med papir for å få en tørr og ren overflate.

SONY DSC

3. Så tok vi frem verktøyet vi trengte som var en saks.

4

4. Limte en og en klisterlapp på fisene på veggen.

SONY DSC

5. Startet med å lime dem i overkant og presset derifra utover for å unngå luftbobler.

SONY DSC

6. I underkant var flisene kappet og da klipte vi bare flisdekoren til passende mål.

7

7. Så monterte vi knivmagnetene tilbake opp på veggen.

8

8. Og vips så hadde vi nye fliser på kjøkkenet med helt nytt utrykk.

9

Det beste med dette er at hvis vi går lei av designet, så kan vi bare ta av folien og foliere med et helt annet mønster uten å måtte flislegge på nytt.

10

Her er flisdekoren vi brukte, det koster 79kr per pakke. Den kan kjøpes her hos Lagerhaus sin nye nettbutikk.

12

En annen favoritt fra Lagerhaus er kjøkkenhåndsåpen med koriander og lime. Den er helt nydelig å bruke mens man lager mat og trenger en liten rensing og oppfrisking mellom behandling av forskjellige råvarer.

11

6 Comments

 1. Caroline

  Hvordan fungerer dlisdekor over vask og over komfyr med tanke på fukt, varme og damp?

  1. Hei Caroline =) Det fungerte faktisk fint. Det er viktig at overflaten på flisen er ren og tørr før det blir limt på og at det ikke blir luftbobler mellom flisen og klistremerket. Da holder deg seg fint lenge! hilsen Annette =)

 2. Åhhh nå ble eg skikkelig glad. For noen flotte fliser. Takk for tipset har allerede vært inne å bestillt til kjøkkenet mitt . Gleder meg en gel haug til å sette opp disse .

  1. Hei Nita =) Så glad jeg blir for feedbacken og at jeg inspirerte deg med dette innlegget. Gleder meg til å se hvordan det blir etter montering, send meg bilde =) Hilsen Annette

 3. Holder det seg fint lenge og er greit å vaske? 🙂

  1. Hei Kjersti =), ja, det holder seg lenge og er enkle å vaske. Det er viktig å ha helt ren overflate når det limes på, vask flisen med et middel som fjerner alt av fett. =) Hilsen Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *