Konvall glede

Den yndige Liljekonvallen blomster i mai, og er et av de vakreste tegnene på at sommeren er på vei til vårt kjære småbruk igjen.

Liljekonvall har ikke vokst her før, men har begynt å få spredning hit de siste årene. Vi har også plantet ut noen selv som sprer seg flott i hagen vår under syrinbuskene.

Litt fakta om den vakre blomsten: Liljekonvallen gror i skogholt, varme daler og i hagen med sine sarte blomsterhoder, og dufter som den mest eksklusive parfyme. Navnet “liljekonvall” kommer fra det gamle latinske navnet på planten, “Lilium convallium”. Litt fritt oversatt betyr det dalenes lilje – som vi igjen finner i det engelske navnet på blomsten, “lily of the valley”. Det er tradisjon at liljekonvall selges på gatene i Frankrike 1. mai hvert år. Siden 1982 har liljekonvallen vært Finlands nasjonalblomst, og den er Østfolds fylkesblomst.

1

Det er nok ikke uten grunn til at mange mener at dette er sesongens aller mest vakreste blomst!

2

Vi liker å pynte med liljekonvall, det er så deilig når rommene i huset fyller seg med den vidunderlige duften.

Vi liker å blande storkonvall fra hagen vår med den vakre ville blomsten. Disse to kompletterer hverandre fint, og det gir en flott dimensjon til buketten. Den høye storkonvallen som strekker seg i høyden og bredden som liksom passer på de små stjernene rundt.

34

I et litt røffere interiørdekor passer det perfekt å ha små vaser opp i papirposer eller binde liljekonvallen sammen med blåbærris.

56

Vi elsker å dekke opp til litt ekstra hygge i helgene, og liker da å ha flere småvaser med blomster på bordet. Denne tiden på året er det ikke alltid man er heldig med været eller temperaturen i luften. Vi velger da å sitte under tak i låveåpningen med utsikt over jordet. I bildet under ser dere hvordan vi har dekket et enket lite bord med plass for to. Her sitter vi å nyter en deilig lunsj mens regnet plasker ned utenfor låvedøren. Men vi trenger ikke sol, inne på bordet står det vaser med blomstene som fortjener all vår oppmerksomhet nå som de er her!

78910

Den flotte liljekonvall tapeten som var med i noen av bildene er fra Sandberg og kan bestilles gjennom Poesi Interiør. Alt det andre interiøret er fra Country Chic & Granit. Denne bildeserien er på trykk i den nyeste utgaven av Vakre Hytter & Landsteder. Dette er en fast spesial utgave fra Vakre Hjem & Interiør med masse deilig sommerinspirasjon, og hytter fra rundt om i Norge.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *