Sommerjobb på gården

I år har vi ikke prioritert sommerferie som vi har gjort tidligere år. Vi kjøpte småbruket Nordre Tomb i sommer etter 7 år med leie, og da ønsket vi å være mest mulig hjemme. Studiohuset vi bygde i vinter måtte males og da tok vi likeså godt gjestehuset i samme slengen.

Vi ønsket best mulig resultat og derfor falt malingsvalget på 3 trinns Wood Tex malingen til Flügger. Vi opplever denne proffe utemalingen som noe av de beste på markedet. Vi fikk også fantastisk god veiledning på Flügger butikken på Hoff i Oslo. Vi anbefaler alle som skal male fra det minste til største prosjekter å besøke dem som jobber der, hyggelig og proff servise!

Først grunnet vi med ”trinn 1” som er en oljegrunning. Etter at oljegrunningen hadde tørket ble huset grunnet med ”trinn 2” som er en grunnmaling.

SONY DSC

Når grunningen var tørr gikk vi på med malingen ”trinn 3” i fargen Sølvgrå og hvitt på møner og bjelker. Det syns vi passet fint til de hvite karmene på den nye døren og vinduene.

SONY DSC

Vi er faktisk riktig tilfreds med resultatet og fargevalget, vi føler huset sklir pent inn i naturbildet på småbruket. Hvis du vil se hvordan huset så ut i oktober i fjor så sjekk ut dette innlegget.

SONY DSC

Men det er jo slik at når en del av gården blir fin så ønsker man å gå løs på de andre byggene også. Annette elsker å male og tok en god 10 dager på stigen i sommer.

4

Med god musikk på radioen og noen (sikkert 8) kopper kaffe går det unna.

5

Annette sverger nå til Flügger Wood Tex. Hun har en del maleerfaring fra før av, og tilbakemeldingen som kom fra stigen var at det lønner seg å kjøre hele 3 trinns systemet, for det blir en helt super flyt på malingen. Det er vanlig at det går litt trott når man maler eller beiser et hus. Med riktig grunning så sklir penselen bedre, og hun bruker mindre tid en tidligere maleprosjekter.

6

Det er ikke alle som tar 10 dager på stigen i sommervarmen, men Annette tar faktisk dette som både meditasjon og trim.

7

Den gamle steinmuren på gjestehuset bar preg av tidligere år med malings søl. Det var ikke særlig pent nå som veggen var nymalt. Derfor valgte vi å male steinmuren også i en mørkegrå fasade/murfarge.

SONY DSC

Vi er veldig fornøyd med både nymalt studio og gjestehus i sommer! Nå er det kun trapp opp og platting som mangler før vi tar en oppgraderingspause i høst frem til neste år.

SONY DSC

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *