Skogens gull, tur og kortreist mat

Vi elsker å bruke skogen vår rundt småbruket. Vi har i alt over 140 mål med skog som vi sakte men sikkert utforsker område for område. Kantarellsesongen har vært senere i år enn tidligere år. Sommerkantarellene var ikke å se i skogen før slutten av juli. Men når de endelig spratt opp fra bakken var det et gledelig gjensyn.

De små gule soppene gjemmer seg ofte i skogbunnen under løv og mose. Den kommer ofte opp på samme steder som årene før. Vi har noen faste plasser i skogen hvor vi plukker soppene hvert år.

1

Vi har med oss soppkniv med kost i enden og rensker soppene allerede i skogen. Slik unngår man å drasse masse smuss inn på kjøkkenet, samt at soppene er klare til matlagning med en gang.

2

Det er Chappys første soppsesong, og hun er ivrig med i skogen. Soppen er hun mindre interessert i, men hun elsker å spise blåbær rett fra busken…

34

Det er så utrolig tilfredsstillende å komme hjem fra en lang tur i skogen med kurven full av vakre gule kantareller. Vi pleier å lage mat samme dag når soppene er helt ferske. Når vi har plukket mye så tørker vi resten.

5

Her er en av våre favoritt oppskrifter med kantarell:

Svinefilet med kantarell

I bilde under er oppskriften og det du trenger av ingredienser. De søte oppskriftsarkene får man kjøpt på Lagerhaus.

7

Her er råvarene du trenger til retten, mengden finner du på oppskriftsarket over.

6

Slik gjør du:

Stek den ferske kantarellen i smør til alt vannet er stekt bort, legg den stekte soppen til side.

8

Skjer opp svinefileten i stykker på 1 ½cm – 2cm tykkelse.

9

Løken hakkes opp i fine biter. Vi bruker denne geniale grønnsakshakken fra Moulinex som vi har kjøpt på Home&Cook i Vestby. Den hakker opp alt av grønnsaker superraskt og løken uten at man feller tårer. Skjer også hvitløken opp i store skiver.

10

Knus rosepepper i en mørtel, ca. 3ss.

11

Stek svinefilet stykkene i smør med hvitløksstykkene og den knuste rosepepperen.

12

Stek samtidig løken i en stekepanne til den er gyllenbrun og tilsett så den stekte soppen og fløten.

13

Tilsett så sukkerertene med kjøttet og stek dem så de får en fin stekeyte.

14

Soppen skal steke med fløten til det er en passe tykk stuing. Tilsett salt og pepper etter smak. Retten serveres med kokt ris.

15

Det smaker godt med maten etter en lang skogstur, så da fortjener vi et glass rødvin til.

16

Håper du også blir inspirert til å ta en sopptur i høst. Vi skal komme med flere tips og innlegg med oppskrifter som kan inspirere i soppsesongen fremover.

Klem A&C


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *