DIY: Hodegjerde til begjær

Det er ingen mestringsfølelse som er deiligere en å lage vakre ting selv til hus og hjem. Vi lager masse rart på gården av både gamle og nye materialer. I det siste så er det flere som har vært på besøk hos oss som liker stilen på hodegjerdene vi har laget til alle senger i huset. Slikt har det blitt oppdrag og bestillinger av.

Vi viste dere for litt siden terrassen vi pusset opp for Tommy i vår. Trykk her for å lese det innlegget.

Det var ikke bare uterommet som fikk et lite løft når vi var på besøk. Han ville at vi skulle finne en litt røff og kul løsning til soverommet også. Utgangspunktet var veldig fint og rent, med en fin gråfarge på veggen som vi likte godt. Det var bare det lille ekstra som vi stylet med for å få en ny stil. Til dette soverommet snekret vi et hodegjerde med et maskulint stoff og en kul og nostalgisk form.

Her skal dere få tips til hvordan man kan lage en slik selv:

Dette trenger du:

Verktøy:

Kritt/penn

Hammer

Stiftemaskin med 8mm stifter

Tapetkniv

Drill

Stikksag

Målebånd

Saks

Materialer:

MDF plate

Skumgummi ca. 2cm tykk

Vatt

Nagler

Stoff , Vi valgte stoff fra Baker Lifestyle som vi bestilte fra Poesi Interiør.

Stifter til stiftemaskin

Slik gjør du:

Begynn med å tegne opp formen på hodegjerdet rett på MDF platen. Det kan være greit å bruke målebånd så det blir lik høyde på begge sider.

SONY DSC

Sag ut formen i MDF platen med stikksag. Sag så nøyaktig som mulig, hakk synes lett i etterkant.

SONY DSCSONY DSC

Klipp ut stoffet , bruk det utskjæret hodegjerdet som mal. Se til at du har 10-15cm ekstra stoff rundt for feste på baksiden.

SONY DSC

Stift skumgummi langs kanten på MDF platen. Se til at den blir rett uten bobler og at du ikke strekker den for stramt, da kan den revne. Skjær bort skumplasten som er for mye med tapetkniv mens du stifter den til kanten.

SONY DSC

Stift stoffet til hodegjerdet på baksiden av platen. Begynn i midten, slik blir det enklere å ha kontroll på stoffet. Husk å strekke stoffet godt så det ikke blir løse bobler på fremsiden.

SONY DSC

Så spikres naglene til kanten. Vi valgte å spikre dem ca. 8cm fra kanten, slik markerte vi formen på hodegjerdet fint.

SONY DSC

Sånn da er den ferdig =)

SONY DSC

Og så fraktet vi den til Tommy og hengte den på plass i det ny stylede soverommet.

9

Vi syns detaljene til sengen som hengelampene og det fine runde bordet fra Hay passer perfekt til stilen. Alt er fra butikken Mani i Moss som har masse flotte design møbler og annet interiør.

1011

Vi fikk vite at Tommy skal flytte fra det flotte huset. Han fikk lyst på flere design prosjekt og har kjøp en råkul leilighet inne i Oslo sentrum. Gå in på finn her å se på dette flotte huset, heldig den som skal flytte inn her!!! Men vi håper at Tommy tar med seg det fine hodegjerdet videre til den nye leiligheten 😉

Have a great DIY day!  Klem A&C


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *