Kylling & Sitron Gryte

Denne retten er en av våre favorittretter fra Marokko. Denne langkokte smakfylte kyllingretten er en rett med lange tradisjoner.

I Marokko lager man retten i en Tagine som er en terrakottaform med dyp bunn og pyramiedformet lokk. Men har du ikke en Tagine så kan du bruke jerngryte eller ildfastform med lokk. Vi ble så glade i maten i Marokko at vi har tatt med oss kokkekunsten derifra med oss hjem til Norge. Denne retten er morsom å lage, og gir deg en ny smaksopplevelse hvis du ikke har spist det før. Dette er den perfekte rett for kalde høstferiekvelder. Her er oppskriften og fremgangsmåten. Lykke til!

4 personer

Dette trenger du:

1

1 hel kylling, gjerne stangekylling

8 sjalottløk

3 sitroner

1,5 dl grønne oliven uten sten

1 bunt med fersk koriander

½ bunt med storbladet persille

3 hvitløksfedd

4 ss olivenolje

1 ts malt kummen

1 ts chilipulver

1 ss malt hvit pepper

salt

litt safran (en klype)

Slik gjør du:

Klipp opp kyllingen i biter.

SONY DSC

Skjær opp løken i 4.

SONY DSC

Ha løk, hvitløk, koriander og persille i en dyp kasserolle eller stekepanne . Tilsett olivenoljen, ½ ts malt kummen, chilipulveret og safranen og ca. 4 dl vann.

SONY DSCSONY DSCSONY DSC

Tilsett salt og pepper og bland alt godt sammen.

Ha kyllingen oppi gryten så den blir dekt av de andre ingrediensene.

SONY DSC

Ha på lokk og kok gryten opp.

8

Snu så kyllingen og senk varmen. Og la det småkoke i 25-30 minutter. Senk varmen enda en gang til lavt og la den putre i ca. 15 minutter. Når kyllingen begynner å løsne fra beinet er gryten klar til å ta av varmen.

Forvarm ovnen til 220 grader.

Løft så over kyllingen i en ildfast form eller tagine (Marokkansk terrakotta ildfast form) og hell over litt av sausen fra gryten. Stek den i ovnen ca. 10 minutter til.

SONY DSC

Mens kyllingen er i ovnen kok videre på resten av sausen i kasterollen eller stekepannen og tilsett resten av kummene, olivenen og sitronene i båter. La alt småkoke like lenge som kyllingen står i ovnen.

SONY DSC

Ta ut kyllingen fra ovnen når den er gylden brun.

10

Plasser kyllingen på et stort dypt serveringsfat eller serverings tagine, og topp det hele med sausen fra gryten med sitron og oliven.

Serveres med loff som dyppes i kraften.

12

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *