Høstferie i Rondane

Det er første gangen vi har hatt muligheten og tid til å prioritere en lang deilig høstferie på fjellet. Som regel jobber vi med innspurt for julesaker denne tiden av året. Men i år var vi ferdige med julesakleveringen, og pakket bilen klar for en hel deilig uke på fjellet.

Vi har leid oss hytte i Rondane nærmere bestemt på Mysusæter. Vi pakket bilen full og kjørte opp til Otta hvor veien til høyfjellet snirkler seg oppover dalsiden.

Det er magisk vakkert på fjellet nå, med sprakende høstfarger i bjørker og fjelllyng. Det er herlig å tenke på at vi skal lade opp batteriene her i en hel uke!

SONY DSCSONY DSC

Målet er å slappe av men også å gå gode lange turer i fjellet. Allerede dag en pakket vi tursekken og tok veien fra hytta innover mot nasjonalparkgrensen.Vi var ikke helt sikre på hvor vi skulle, men målet var å gå rundturen langs elven å oppleve Spranget og fossefallene Brudesløret og Storulfossen

SONY DSC4SONY DSC

Etter en stund med trasking kom vi frem til Spranget.

67SONY DSC

Langs elven var det så nydelig at vi bestemte oss for å ta en liten nistepause.

SONY DSCSONY DSC

Chappy hadde også med seg nistepakke i sekken, men hun foretrekker å spise fjellbær rett fra busken.

11

Etter lunsjen gikk vi videre innover langs elvebredden og kom til sist frem til de vakre fossefallene. Det var virkelig et vakkert syn!

12131415

Så vendte vi snutene hjemover mot hytten.

SONY DSC

Og for alle som har vært flinke til å gå tur venter det kos å premie ute i solveggen.

17SONY DSC

Vi gleder oss allerede til neste tur, Rondane er magisk og vi elsker dette stedet!

Klem A&C

Ps , vi fant dette fine blogginlegget skrevet av Tor Ivar Boine, kan har tatt helt nydelige bilder av fossen. Besøk bloggen hans her.


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *