Høstgryte på bålet

Vi elsker å nyte deilig hjemmelaget mat ute i naturen, og når vi har laget en bålplass finnes det ikke noe bedre enn å tilberede maten på åpen flamme.

1

En høstgryte er super å lage når man er på tur i skogen og har laget bålplass. Vi pleier alltid å ha kokt opp litt god kraft hjemme før turen når vi skal lage supper eller gryter ute. Grønnsakene kuttes gjerne på stedet med en god turkniv. Bruk grønnsaker og råvarer som er på sitt beste denne delen av sesongen.

234

Mens gryten koker kan vi slappe av med en god bok eller nyte den milde høstsolen. Det er viktig å alltid å ha full kontroll over bålet slik at det ikke skjer noen uhell. Vi synes det tryggeste er å bygge en bålgrue av steiner slik at ingenting sprer seg.

5

Til en skikkelig høstgryte er godt brød med smør også noe vi tar med på turen.

6

Her er oppskriften på vår Høstgryte:

Til 4 porsjoner:

400 g suppekjøtt

4 stk poteter

1 stk gulrot

1 stk purre

1 stk løk

2 ss finhakket kruspersille

2 dl liter vann

1 halv liter hjemmelaget kraft

FREMGANGSMÅTE: Potetene skrelles før de skjæres i terninger. Løk, gulrot og purre skjæres i tynne skiver. Fres kjøttet brunt i litt smør før det legges i gryten. Kok opp vann med kraften.

Tilsett grønnsakene og kjøttet og la gryten koke til grønnsaker og poteter er møre. Smak til gryten med salt og pepper. Finhakket kruspersille drysses over til slutt.

7

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *