Kaos i kulissene

Som oftest når vi skriver innlegg er det ganske så stylede og striglede interiørbilder vi poster. I dag skal dere få være med på oppussingskaoset på hytta.

Vi overtok hytten 10.10 og målet var å bli ferdige før snøen kommer på fjellet. Snøen kunne ha kommet allerede dagen etter vi sto ute på tunet og overrakte nøklene til snekkeren, men heldigvis lot snøen vente på seg noen uker.

Vi har pakket ut alt av inventar fra hytten og stablet tingene under en stor presenning ute. Det er faktisk 4 slike hauger med ting, siden vi kjøpte hytten møblert.

1

Etter at hytten var tømt måtte alt demonteres og skrus ned for at snekkeren skulle få rene overflater å jobbe med. Drillen gikk på høygir i et par døgn….

2

Da kunne snekkeren sette i gang med oppussingsplanen som vi har utarbeidet. Hele hytten skal pusses opp, og det på veldig kort tid. Men vårt snekkerteam var godt forberedt så her gikk det unna.

SONY DSCSONY DSC

Vi har bestemt oss for å male en del av hytten innvendig. Og vi maler faktisk stokken i en hvit valør som heter Dunhvit fra Flügger. Bjelkene i taket blir malt med panelhvitt for å få en liten brytning. Med ett strøk panelhvitt ser man trestrukturen igjennom malingen, og det blir fint mot taket som er malt med dekkende farge.

SONY DSC

Mens snekkerne jobber inne har vi vårt eget lite snekrings og malingsstudio ute på gårdsplassen. Vi er veldig glade i gjenbruk som mange av dere lesere sikkert vet, og her på hytten er det utrolig mange godsaker av noen møbler vi skal ta vare på og gi nytt liv. Dette er noe av det vi gleder oss til mest av alt! Tenk så mage hyttemøbler som kunne tenkt seg en ny ”look” der ute!!

SONY DSC

Med sandpapir og forskjellige anbefalte malinger og beiser er vi i full gang med den store forandringen. Vi fikk utrolig god hjelp igjen av vår malingsekspert på Flügger Hoff i Oslo. Vi sendte dem en liste over det som skulle males og ca. størrelse og overflate. Når vi kom i butikken på vei opp til fjellet hadde de en hel pakke med varer klare til oss med en god beskrivelse på hva som skal brukes hvor. Vi anbefaler virkelig å ta en prat med fagkyndige folk før man går i gang med slike male prosjekt.

SONY DSC8

Dette hjørneskapet er en av våre favoritt møbler som vi skal gi et lite løft. Det røde i skapdørene er ikke helt vår stil og vi tenker å male det sort matt. Vi maler ikke hele skapet men kun der den røde fargen er nå. Det er fint å ha litt synlig treverk i hytten også siden alle trevegger inne blir malt. Når vi slipte på det røde feltene dukket det opp sort farge under, så det viser seg at dette skapet var sort originalt. Gøy at skapet får tilbake sitt originale design!

91011

Etter 4 uker med intensivt arbeid og time-out fra vårt vanlige liv er vi nå faktisk ferdige med oppussingen av hytten. Vi har alt av møbler på plass samt nye hvitevarer og andre nye detaljer. Det har gått unna men alt går bare man har en klar plan og greier å holde roen i alt kaos. For det har vært mye KAOS!!

12

Vi er superstolte over det vi har skapt, og utrolig glade for valgene vi har gjort med maling og restaurering av møbler. Se så fint det gamle hjørneskapet ble!

SONY DSC

Et annet møbel som vi har lyst å vise dere før og etter bile av er denne typiske Norske hyttesofaen. Dette er et solid stykke møbel som er veldig god å sitte i men ikke heller helt i vår stil. Dette gjorde vi noe med. Vi beiset trerammen i Nattsort beis fra Flügger, men bare i et strøk så vi ser treverket igjennom beisen. Så tok vi med oss alle sofaputer til Oslo. Anne Owing er en magisk møbeltapetserer som holder til i Jacob Allés gate på Majorstuen. Hun har trukket om mange møbler for oss fra før og hun fikk i oppgave å sy sofaputene til hyttesofaen. Vi valgte ut et stoff i stripete fløyel fra Osborne & Little og et brodert stoff fra Baker Lifestyle. Begge ble levert av Poesi Interiør. Anne sydde putene til oss på noen dager. Se så fint det ble med nye knapper og alt. Det er så utrolig gøy å gi sofaen nytt liv og en litt mer moderne stil. Mange tror det er veldig dyrt å trekke om møbler, men det trenger ikke å være det, som regel er det stoffet som koster en del. Anne Owing er god i pris og meget flink, ta en tur innom henne med ditt gamle møbel!

14SONY DSC

Den som er mest glad for at kaoset har roet seg, og at det har blitt levelig inne er Chappy. Hun har vært så tålmodig og snill. Hun fortjener å kose seg inne i kurven sin foran peisen og mange fjellturer fremover!!

16

Siste kvelden før vi vendte snutene ned mot småbruket i Vestby satte vi oss ned med den nye hytteboken for å skrive litt om de siste ukene som har gått. Vi printet ut bilder fra oppussingsprosessen med Instax polaroidprinter. Det er et supertips for den som liker å skrive dagbøker å lage kollasjer, det er noe nostalgisk og veldig tøft med polaroid bilder. Da fikk vi en kveld med hygge og mimring av våre 4 kaos uker. Nå er vi tilbake på gården og kan glede oss til å dra på hytta bare for kosen neste gang!

17

Ha en kjempe fin søndag!

Klem A&C

2 Comments

  1. Ellinor Sperre

    Flott hytte!!! Hvor har dere kjøpt det flotte teppet i stua ?

    1. Hei Ellinor =) Tusen takk! Teppet er kjøpt i souken i Marrakech. =) Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *