Før og etter, nytt gulv på hytta

Det var andre uken i Oktober at vi hadde overtakelse av hytten vi har kjøpt på Mysusæter i Rondane. 2 dager etter overtakelse var vi i full gang med oppussingen.

En stor del av oppussingen var å få slipt ned gulvene i alle rom. Det er utrolig deilig å fjerne den gamle gulvlakken som gjør at furuen fremstår som veldig gul.

SONY DSC

Med en gang lakken er fjernet har man en ren og lys tre yte igjen, og da er det tid for å velge ny overflate behandling. Et nyslipt tregulv bør overflatebehandles, ellers så trekker det lett til seg skitt som kan sette seg dypt i treporene.

Vi valgte å behandle gulvene forskjellig fra rom til rom. Det er egentlig litt dristig og litt uvanlig, men vi liker at det skjer noe nytt i ulike soner av et hus. På gjesterommet som også fungerer som vårt lille hyttekontor tenkte vi å prøve ut noe nytt. Vi har lenge blitt inspirert av større malte mønster og nå hadde vi lyst å teste ut dette selv på et gulv.

Det føles nesten litt dristig når man står der med en ren og ny slipt overflate, for så å gå på med sort beis for og så male det igjen med et hvitt mønster, men hvorfor ikke. Rommet er kun 10m2, så hvis det hadde blitt mislykket hadde det jo bare vært å male over igjen med en nøytral dekkende farge.

Slik gjorde vi det trinn for trinn:

Trinn 1 – Vi beiset gulvet med en beis som heter Nattsort fra Flügger. Beis er fint fordi den viser en del av trestrukturen gjennom pigmentene. Det blir et utrolig vakker spill. På dette gulvet ønsket vi at det skulle bli en dyp og ganske mørk bakgrunn, så her beiset vi gulvet to ganger.

2

Trinn 2 – Annette tegnet opp mønstret på gulvet med kritt. Det er helt super å gjøre det slik, for hvis du bommer litt på mønstret så vaskes den bare bort med vann og en klut uten å skade beisen.

3

Trinn 3 – Når hele mønstret er krittet opp er det greit å ta en titt fra avstand og vurdere om man er tilfreds med mønstertegningen før man maler det permanent til gulvet.

4

Trinn 4 – Så males mønstret på med en akrylbasert tremaling fra Flügger. Vi mikset litt vann i malingen for å få den til å bli litt mer flytende, og for at den skulle gi en flammete effekt, slik at den ikke fremstår heldekkende. Vi brukte et plastbrett og rund pensel fra Flügger. I koppen ved siden av malingen er det vann så vi lett kan blande ut den ønskede konsistensen.

5

Trinn 5 – Etter at mønstret har tørket over natten påførte vi et lag med matt akryllakk. Den bare forsegler hele gulvet og gjør at det tåler mer slitasje og er lettere å vaske. Lakken er tørr i løpet av 4-6 timer.

SONY DSC

Da er gulvet klart og vi elsker miksen med det sortbeisede grunnlaget som viser en del av trestrukturen som en base for det store hvite lekne mønstret som er malt over.

SONY DSC

Det ble et kreativt og hyggelig bloggkontor, vi sitter faktisk her akkurat nå å skriver dette blogginnlegget =)

SONY DSC9

Vi håper at flere av dere blir inspirert til å tenke litt utenfor boksen når det kommer til gulv og overflatebehandling. Det er ingen begrensing på hva man kan male på et gulv!

Vi ønsker alle lesere en fin kveld. Her på Mysro i Rondane blir det gløgg på eplejuice som vi laget sist lørdag hos Neptune Home.

Klem A&C


2 Comments

  1. Veldig kreativt og lekkert. Vet du om man får kjøpt sjablonger i store størrelser noe sted, og om de evt finnes i lignende mønstre som du har tegnet:)

    1. Annette & Christian

      Hei Lena =) Hyggelig at du tar kontakt. Vi har ikke sett sjablonger på denne størrelsen så vi valgte å tegne opp for hånd. Vi håper det kommer sjablonger i den dimensjonen på markedet snart!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *