Førjulstid på høyfjellet

I år valgte vi å ta litt førjulsfri på fjellet. Det har vært en hektisk høst for oss, så vi følte alle tre for å lade opp batteriene i Rondane. Det har kommet snø i fjellet så her var det skikkelig julestemning i kontrast til varmegradene og regnet i Vestby.

Det vakreste som er her oppe er de magiske solnedgangene. Det blir mørkt allerede rundt 15.30 tiden og den siste skumringstimen er aldeles vakker. Vi er veldig glade i turen rundt Spranget i Rondane nasjonalpark. Det er en naturvakker energitur hele året rundt. I Tjønnbakken på Mysusæter som er veien opp til Spranget er det ikke måkede veier. Men vår offroad Land Rover kommer frem de fleste steder, så vi tok sjansen og kjørte opp helt til toppen av fjellet. Bilen er helt rå når den måker seg frem gjennom snøen hele veien opp.

12

Det er ikke bare bilen vår som måker seg frem i snøen. Lille Chappy elsker snø, fjellet og tur så denne dagen var som et kinderegg for henne. Hun baser seg frem i snøen. Mens vi to mennesker går veien rett frem, så har hun funnet seg en egen strevsom tur på utsiden av veien i den dype snøen. For det synes hun er gøy!

3456

Vi vende snutene hjemover når mørket begynte å falle på, men denne solnedgangen var helt magisk. Det er en utrolig befriende følelse å være på fjellet denne tiden av året. De fleste hytter står tomme og vi er neste helt alene. Vi møtte bare en jogger på vår tur her oppe. For oss er det den beste måten å lade opp batteriene på.

78910

Vi går inn i en hektisk uke på jobb, og da er det herlig å kunne nyte den stille førjulsvinteren på fjellhytten i Rondane. Det er ikke uten grunn at vi har døpt hytten til Mysro!

11

Vi ønsker alle dere en fantastisk start på uken, god mandag!

Klem A&C


1 Comment

  1. Så flotte bilder, ser magisk ut 🙂 Og for en søt hund, som virkelig koser seg 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *