Bibliotekstue i Julepresang

Vi har i en tid snakket om hva vi skal gi hverandre i julepresang i år. Det vi begge var enige om er å gi hverandre noe vi har laget selv eller noe vi kan gjøre sammen i året som kommer.

Begge oss har gått i tenkeboksen på hva vi kan overraske hverandre med, og nå er den første julepresangen levert. Christian har lenge ønsket seg en litt maskulin og koselig bibliotekstue. Alle våre bøker og ting har stått på kontoret eller i esker etter at vi flyttet permanent til gården fra byen. Det har vi begge lengtet etter å få opp og frem på småbruket.

Vi har egentlig foreløpig ingen ledig rom for en bibliotekstue, og vi må vente et par år før vi bygger ut huset på gården. Så når Annette hadde bestemt seg for å gi Christian ny bibliotekstue til jul måtte det litt planlegging til. Heldigvis er hun vant til å finne på smarte løsninger i små arealer og rom. I huset på gården er det en sone som trengte en real oppgradering og det var gangen oppe i andre etasjen.

Slik så det ut når hun startet maskeringen før maling…….

12

Det er ingen tvil om at det blir fint å få friskhet opp dette rommet!

Det er helt utrolig hva man kan gjøre med noen strøk maling i en ny farge. Rommet får en helt ny look. Fra det hvite som har vært her i gangen så lenge vi har bodd her, valgte Annette å male både tak og vegger i en dyp gråvalør som bryter over i det varme. Malingen som hun brukte er fra Flügger og med kode 5355. Grunnen til at hun valgte en varm brytning i gråfargen er at dagslyset er blått og med en kaldere gråvalør ville den virket mer blå i dagslyset. Det var viktig med et varmt men allikevel grått utrykk siden det passer i et brunt bibliotekmiljø.

3

Som vi har skrevet på bloggen før så er Annette veldig glad i maling, heldigvis for her var det mye som skulle males og mange kriker og kroker. Men vips to dager etter maskeringen var gjort var rommet ferdig malt og teipen fjernet og møbleringen og stylingen var i gang.

Vi hadde jo avtalt å ikke kjøpe noe nytt, så her ble det kun stylet med møbler og rekvisitter som vi hadde med oss fra byleiligheten og på lager i låven. Endelig fikk vi bruk for de kule vintage klubbstolene, de passer perfekt inn.

4

I andre etasjen på gårdshuset ligger også vårt soverom. Da passer det utmerket med lesekrok rett utenfor soveromsdøren hvis man skulle ha vanskelig for å sove en natt.

5

Malingen passet bra i trappegangen som er en del av gangen nede også. Den møter tapeten som er på veggen i entréen på en harmonisk måte, og rammer inn maleriet og hattene på en fin kontrastfylt måte.

6

Lyspærene som vi hadde som takpendler fra før ble beholdt som belysning . De fungerer kjempebra og gir godt med lys. I tillegg har vi den kule glasskuppelen med lyspære på sidebordet.

789

Endelig fikk bøkene våre den displayveggen de fortjener. Det er så deilig å endelig se de flotte bøkene man har i stedet for at de ligger lagret eller stablet på kontoret. Bøkene ble satt opp langs hele veggen på boklister. Boklister ble brukt for å ikke ta opp for mye av plassen i gangen, men også fordi at det er hyggelig å se de flotte forsidene på bøkene.

10

Som mange vet er Christian en whisky og sigarentusiast. Han måtte selvfølgelig få et eget lite hjørne for sin interesse. Den kule bartrallen har vi kjøpt på auksjon for noen år siden, og den har også ventet på å bli en del av interiøret på småbruket. Nå kom den virkelig til sin rett med det store antikke venetianske speilet over på den slitte murveggen. Det handler om å skape kontraster mener Annette om dette hjørnet.

11

I baren fikk Christian plassert sine nye whiskyglass designet av Frederik Bagger fra Lykkelig på Haver sammen med julelys og små grantrær i vaser. Slik ble det litt jul her også.

12

Det er virkelig gøy å se hvor mye litt maling kan forandre et rom. Kanskje litt overraskende så virker det heller ikke for mørkt selv om den nye valøren er mye mørker enn den hvite som var før.

1314

Dette ble faktisk en flott maskulin bibliotekstue i en sone som egentlig bare var en gang uten funksjon. Dette er et rom vi begge kan nyte i felleskap.

God Jul Christian, klem Annette <3


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *