Besøk av Christer i vår vinkjeller

I steinkjelleren på småbruket som i gamledager har blitt brukt som potetkjeller har vi lenge drømt om innrede som vinkjeller. Rommet er faktisk 15m2 stort så her kan man få plass til både vin og et langbord hvor vi kan vi invitere venner på vinsmaking rundt. Rommet er ganske rustikt med sine massive steinvegger, det buede mursteinstaket og et gulv i betong.

Før vi gikk i gang med å innrede kjelleren hadde vi besøk av Christer på gården for å få noen gode råd. Det er ikke dumt å snakke med en ekspert før man gir seg ut på nye veier. Etter en befaring og en hyggelig lunsj var vi alle tre enige om hva som skulle gjøres i rommet. Christer hadde overbevist oss om at det var et ypperlig rom for vinlagring og at han gjerne hjelpe oss med litt anbefalinger når vi hadde kommet så langt at vi trengte å fylle på med litt vin.

1

En måned senere var kjelleren innredet og alt var på plass. Vi hadde lenge planlagt med Christer å lage en fotoserie sammen hvor han kan dele med seg sine favoritt juleoppskrifter, og hvilken plass var vel ikke bedre å gjennomføre fotoshooten enn i vår vinkjeller.

2

Vi hadde dekorert og dekket bordet i det rustikke temaet så det passet fint til rommet og temaet. Langbordet laget vi tidligere til vår bloggsommerfest av gamle gulvplank som vi tok vare på etter oppussingen av studiobygget. Langbordet passet perfekt inn i steinkjelleren!

3

Så samlet vi sammen annet rustikt interiør som vi hadde og flyttet det hit. Men vi trengte også supplere med litt nytt som tre tallerkener, krakker , pelser og lysholdere så det kjøpte vi hos Lykkelig på Haver som har masse fint i butikken i Drøbak.

4

Christer har lansert vinglass i samarbeid med Orefoss glassverk denne høsten. Han har jobbet lenge med å utvikle en glas serie som har smaksriller på innsiden av glasset. Smaksrillene gjør at vinen åpner seg og gir en større smaksopplevelse.

5

Vi fikk endelig testet ut glassene og det var ekstra gøy å gjøre det hos oss sammen med Christer som fortalte oss alt om både glass og hans vinfilosofi.

6

Vi filmet litt bak i kulissene denne dagen også. Se video under:

Det var igjen en veldig gøyal dag på jobb med både spekemat fra Tind og litt vinsmaking!

7

Christian har lenge jaktet på en ekte gammel vintønne som skal fungere som vinserveringsbord i kjelleren. Denne fant han på Finn. Det var en hyggelig mann i Ytre Enebakk som solgte den, og hadde en fantastisk historie om hvordan den hadde reist fra Frankrike til Chile og fra Chile til Norge, og nå til vårt småbruk. Det er gøy å komme over ting med sjel og denne gir rommet den riktige vinkjeller atmosfæren.

8

Etter gode råd og anbefalinger har vi begynt å kjøpe inn litt vin. Det er en morsom hobby som også skaper mye hygge og store smaksopplevelser fremover i mange år.

9

Overaskende var at Christer også anbefalte Cremant til litt kraftigere julemat. Det var aldeles nydelig kombinasjon!

10

Vi har i etterkant av fotograferingen med Christer kost oss masse i den nye rustikke vinhulen vår. Rommet har en perfekt atmosfære for smaking av god vin i godt selskap. Vi feier fjerde advent her og gleder oss til å smake på enda en anbefalt vin!

1112

Denne saken er på trykk i den nyeste utgaven av Vakre Hjem & Interiør, hvor du også får Christer sine deilige oppskrifter på juletapas.

Ha en strålende fjerde advent!!

Klem A&C


1 Comment

  1. Dere er såååå kreative og flinke 🙂 Alt dere gjør blir så fantastisk fint resultat 🙂 God jul til dere!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *