Fugleliv om vinteren

Det har en lang periode vært veldig kaldt med mye snø. Da har de søte småfuglene rundt oss ofte lite tilgang på mat. Derfor er det ekstra viktig å mate fuglene på denne tiden av året!

Det å mate fuglene om vinteren er ikke bare til glede for sultne småfugler, men også til glede for deg. Da får du et rikt og hyggelig fugleliv i din egen hage på denne tiden av året. Det finnes jo ikke noe bedre enn å kunne høre deilig fuglesang rundt seg året rundt! Når vi mater fuglene på gården hender det ofte at vi filmer og fotograferer våre søte små flyvende venner. Under kan dere se en liten videosnutt som Christian filmet her om dagen:

På gården har vi mange matstasjoner for fuglene slik at vi kan se de fra alle vinduer i huset. Oftest bruker vi meiseboller og solsikkefrø i våre fuglematere, men det finne også flere ting som fuglene liker.

1

For å lese mer om hvordan man lager en god foringsplass for fuglene burde dere lese dette blogginnlegget til Anne fra Moseplassen. Hun er en skikkelig fugleekspert og har akkurat gikk ut en flott bok som heter ”Fuglefryd”.

Selv om det er både mildere i været og mindre snø akkurat nå, så meldes det at kulden og vinteren snart er tilbake. Derfor håper vi alle passer på å gi småfuglene litt mat nå om vinteren!

2

Klem A&C

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *