Hyttekjøkken før og etter

Slik så hyttekjøkkenet ut når vi kjøpte hytten sist høst. Et furu rom med en praktisk kjøkkenbenk, og det beste av alt så var det innlagt vann og strøm. Da er det meste mulig!

12

Når vi kommer inn i et slikt rom klør det i fingrene våre, her er det så mye potensiale. Dette rommet kan jo virkelig bli et drømmekjøkken.

Det beste av alt er at et hyttekjøkken i en fritidsbolig kan være litt mer lekent en det vi har hjemme. Så her gikk vi løs på planen med fokus på gjenbruk og en idé om å skape en kul miks av materialer og møbler. Vi tegnet opp en planløsning som var utgangspunktet for videre oppussing og innkjøp av møbler og hvitevarer. Dette rommet må ikke møbleres med for store møbler siden det er ganske lite.

3

Vi valgte å gi bort de gamle hvitevarene på Finn.no for å kjøpe nye. Det var borte på 2 dager. Vi elsker å lage mat på gass, så gasskomfyr er noe vi ønsker å ha på hytta også. Den gamle kaminen er en aldeles nødvendig varmekilde på kjøkkenet så den og det røffe teglsteinsveggen valgte vi å bevare.

4

Der hvitevarene sto før satte vi inn en kjøpmannsdisk fra Home & Cottage. Den bygger ikke mye i dybden så da tar den ikke mye plass i rommet. Disken har mange dype skuffer så her får man plass til masse oppbevaring samtidig som man får en smal men praktisk arbeidsbenk på toppen. Over på veggen flisla vi med sementfliser som vi har tatt med oss på flyttelasset fra Marrakech. Akkurat dette flismønstret er vi veldig galde i siden det er flisen de har på gulvet på vår yndlingscafé Café De la Post. Med denne flisen på veggen er vår yndlings café med oss i tankene når vi lager kreativ hyttemat. Over flisene snekret Annette en røff hylle av en benkeplate i tre som er beiset. Iden til denne fant hun på Pintrest. Det passer fint med litt røff stil på hytta og denne hyllen har et passende utrykk med den grove kjettingen som holder hyllen oppe.

5

Men snekkeren og maleren vår holdt på inne i hytten jobbet vi ute med oppussing av de gamle møblene vi valgte å ta med videre. Det solide kjøkkenbordet i tre var et av de møblene vi syns var kjempefint. Det trengte bare litt sliping , maling og en dekorkant med messing naggler. Messingnaglene har vi kjøpt i souken i Marrakech. De er håndlagde og vi syns bordet ble et flott smykke med naglekanten rundt bordplaten.

67

Slik ble det ferdige resultatet med redesignet bord og den nye disken ved siden av den gamle Jøtul kaminen. Veggene og taket er malt i Dunhvitt fra Flügger og gulvet er malt i rutemønster med fargene Dunhvitt og Arkitektgrå. Rommet ble lysere og mer åpent, noe som vi syns er viktig på et kjøkken uten mye dagslys.

8

Så har vi heng en lykt fra CozyRoom med kubbelys over kaminen på veggen for litt hyggelig stemningslys. I bildet ser dere også litt av kjøkkenbenken som har fått et par malingsstrøk og nye knotter på skuffer og skap.

9

Vi syns kjøkkenbenken ble superfin malt, og det er mye å spare på å ikke bytte ut fastmontert kjøkkeninnredning med kum og kran! Over benkeplaten la vi samme fliser som over disken på den andre veggen. Det er fint at materialet går igjen i flere soner siden møblene er forskjellig, da fungerer denne flisen som den røde tråden gjennom hele kjøkkenet.

10

Vi tok også vare på alle stoler som var igjen i hytten. De fikk bli som de var , det er deilig å ha noe tre igjen som ikke er malt. På setet til stolen har vi lagt sitteputer i pels som vi fant hos Lykkelig på Haver. Over døren på veggen henger tallerkenhyllen med de flotte tinntallerkenene, de følget også hytten og her har vi bare gitt hyllen et strøk med beis for å få litt dybde i treverket. Det er hyggelig å ta vare på tingene som vi syns bærer litt av sjelen til hytten.

11

Det er også hyggelig med litt dekor og gjennomtenkte detaljer. Kjøkkenhåndkle holderne med heksagon form har Annette tegnet og fått laget på fabrikk i Marrakech.

12

Så til hvitevarene som vi byttet ut med nye. Vi har samme type Smeg kjøleskap på gården i Vestby og er veldig tilfreds med det. Så ønsket vi gasskomfyr, men ikke bredere en 60 cm for å få litt avlastnings benk på begge sider av komfyren. Komfyren på 60cm fant vi også hos Rikal som fører Smeg i Norge. De sendte opp hvitevarene så vi fikk dem på plass rett før snøen kom, det hadde ikke vært noe særlig å ta dem opp på snøskuter……

13

Her er også samme flis på veggen ført videre som den røde tråden i rommet. Over på veggen er det hengt en smart jernhylle som Annette har designet og produsert.

14

Benken på hver side av komfyren snekret vi av benkeplater i heltre som fikk et strøk beis i Nattsort fra Flügger. Foran i åpningen hengte vi opp forheng i stoffet Memphis fra produsenten Larsen som Poesi Interiør er agent i Norge for. Se fakta om stoffet her. Vi syns denne miksen ble superfin!

15

Vi er veldig glade i vårt nye hyttekjøkken og gleder oss allerede til neste tur oppover , da skal vi produsere hyttematsaker med nydelige oppskrifter som vi skal dele med dere på bloggen fremover.

Neste helg skal vi også dele hele prosessen med oppussingen av stuen på hytta så følg med videre på bloggen vår!

16

Ha en strålende søndag og start på arbeidsuken!

Klem A&C


4 Comments

 1. Dette ble veldig flott. 🙂 Håper dere vil trives!

  1. Annette & Christian

   Tusen takk Carita! Ja,vi trives veldig godt 🙂

 2. keth-elin olseen

  så flott dere har gjordt det , utrolig med litt maling . Elsker dere er flink med gjennbruk 🙂

  1. Annette & Christian

   Tusen takk for det Keth-Elin! Så utrolig hyggelig å høre <3

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *