Hyttestue

I dag ønsker vi å fortelle om oppussingen av hyttestuen vår. Det er ganske gøy å se på bilder før og etter oppussingen!

Det var et element i stuen som gjorde at vi hadde lyst å se nærmere på akkurat denne hytten. Det var den store flotte klebersteinspeisen. Når vi skrållet og tittet rundt på Finn.no så var det den som ble igjen på netthinnen og i tankene. Vi elsker peiskos og for oss er det et veldig viktig element i en hyggestue.

1

Vi likte også veldig godt de laftede veggene og så med en gang på visningsbildene at stuen hadde et stort potensiale. På bildene så vi også litt av gulvet i stuen. Vi har erfart i tidligere prosjekt at slike brede bord med gammel lakk som fremstår gule blir aldeles nydelige når lakken blir slipt bort.

2

Det var det første vi gjorde etter at hytten var tømt og snekkeren vår var på plass. Alle gulv fikk slipte bort alt av gulnet lakk og det flotte treverket fikk puste igjen. Hele hytten ble fylt av en vidunderlig tre duft når slipemaskinen gikk i hundre og det meste av lakken var borte.

3

Vi kan ikke skryte nok av den flotte servicen vi fikk på den lokale Jernia butikken i Otta. De leide slipeutstyret som snekkeren vår brukte og hjalp oss med alt under hele prosessen. Slike gode nærbutikker er utrolig viktig når det er flere timer til en større by. Det gjør hele prosessen så mye mer effektiv og så er det veldig hyggelig å bli kjent med mennesker i nærbygda! Når gulvene var slipt plastet vi dem inn for å gå løs med grunning på veggene. Vi sverger til Flüggers grunning, da den inneholder kvistlakk i selve grunningen. Det er mye tid å spare på å slippe å måtte lakke alle kvistmerkene i plankene.

SONY DSC

Etter at grunningen var tørket maltes veggene i Dunhvitt samme farge som veggene på kjøkkenet. Det er en stor beslutning å male tømmer vegger, det er ikke til å reversere. Men vi ville ha en lys og åpnere følelse i rommet, så her var det bare å male på. Historisk sett så var det helt vanlig før å male laftet tømmervegger i hytter og hus. Så da følte vi at vi ikke gjorde noe helt feil heller. Tømmerstokkene i taket beiset vi i en hvit interiørbeis slik at de fremstår like som gulvet og det blir en fin brytning til de malte plankene bak.

SONY DSC

Gulvet beiset vi med hvit interiørbeis etter slipingen. Slik ble resultatet etter 2 strøk. For at gulvet ikke skal trekke til seg smuss og få flekker så lakket vi toppen med matt vannbasert gulvlakk den også fra Flügger. Resultatet er vi veldig fornøyde med.

6

Vi hadde fokus på gjenbruk av de gamle møblene som fulgte med hytten. Sofaen og hjørneskapet ble med videre. Sofaen fikk nytt trekk på alle puter. Dem leverte vi til trekking hos Anne Owing, hun er en mester i sitt fag. Se bilder av sofaen før og etter her. 

7

Vi byttet ut det store massive bordet med Annettes Layertable design. Hun har jobbet lenge med utviklingen av disse settbordene som bygges i etasjer, og hun hadde et sett på lager som passet perfekt inn. Det er gøy å se at disse bordene passer like godt inn i et stramt interiør som i dette mer rustikke miljøet her på hytta. Taklampen gir et veldig koselig stemningslys om kvelden. Den lå på lager og har ikke blitt brukt siden Annette flyttet fra byleiligheten i Vika. Man har jo også lyst på noe nytt og vi forelsket oss i denne flettede eggstolen fra Lykkelig på Haver, den måtte bare flytte med oss til fjells 😉

8

Det flotte gamle hjørneskapet fikk ny farge i de malte feltene, les mer om redesignet her.  Skapet kom så mye flottere frem med de lyse veggene rundt. Så er det jo viktig med litt pyntegjenstander rundt også. Vi liker Cozy Room sine varer veldig godt og shoppet mye fra dem til hytten. Lykkelig på Haver har masse fint fra Cozy Room . I bildet under er vase, fjær, lysestaker og det runde bordet fra dem.

910

Slik ble peisen etter litt behandling. Toppen og bunnen ble malt i Dunhvitt murmaling fra Flügger. Se også hvor flott klebersteinen ble etter sotfjerning! Den var aldeles sort på flere områder før. Vi skrubbet den ned med sotfjærning fra Flügger og stenen ble helt ren igjen. Med fyr i peisen og masse levende lys syns vi det ble en god og varm følelse selv om rommet er hvitt.

11

Det deilige store Beni Ourain teppet skaper også en lunhet i rommet, den er ekte og gammel fra Atlasfjellene i Marokko.

12

Vi er veldig opptatt av tekstiler og elsker å leke med mønstre og farger. Vi skal skrive et helt innlegg kun om stoffene som er valgt ut i hele hytten senere så vi får delt alt av gode tips. Vi har 3 hovedleverandører som vi har mikset stoffer fra. Dette er fra Mulberry Home, Colefax & Fowler og Larsen. Vi gleder oss til å introdusere disse leverandørene i et innlegg snart siden de er 3 veldig ulike leverandører med fantastisk kvalitet og design!

Vi koser oss maks i den nye stuen både dagtid og om kvelden. Vi har valgt å droppe TV i dette rommet for å heller nyte en god bok til musikk. Vi trenger ikke TV på hytta egentlig, men har allikevel innredet en tv stue i den andre hytten. Om kvelden får det lyse rommet en helt annen karakter og stemning. Det hvite blir en lun og varmere farge forandret av alle levende lyselementer i rommet.

13141516

Vi er veldig glade i vår nye kosestue og gleder oss masse til vinterferie på Mysusæter i neste uke. Da sitter vi i denne stuen mens vi blogger til dere om soverommet bak den grå skyvedøren. Hytten er på trykk i Vakre Hjem & Interiør som er ute nå, så løp og kjøp!

Ha en superfin søndag!

Klem A&C


1 Comment

 1. Sidsel Espe

  Hei på dere.
  Flott hytte dere har pusset opp.
  Jeg lurer på hvor man kan få tak i oppheng til den skyvedøren, syns det var en veldig smart løsning der det er liten plass til vanlig dør.
  Med hilsen
  Sidsel

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *