Soverom før og etter

Oppussing er en utfordring, men utrolig motiverende når man ser den store forvandlingen. Det er ikke alltid så store grep som skal til for å skape et helt nytt utrykk. Soverommet på vår hytte hadde et tradisjonelt hytteinteriør med køyesenger.

1

Vi ønsket å skape et lunt soverom med en innbydende dobbeltseng. Samtidig ønsket vi ikke å miste muligheten til de 3 sengeplasser rommet hadde før. Det er greit å ha mange sengeplasser når vi har besøk. Utfordringen var å skape et innbydende interiør med mulighet for mange sengeplasser.

23

Vi begynte med å demontere alt av møbler så rommet var helt tomt før maling.

4

Siden rommet ikke er så stort eller høyt til tak så er det ikke mange timer med maling som skal til. Vi valgte å male hele rommet i en hvit panellakk fra Flügger som er en transparent maling slik at man ser litt av trestrukturen gjennom malingen.

5

Rommet virker større med de lyse veggene. Men hvitt soverom kan noen ganger virke litt kaldt. Derfor er det viktig å kompensere med lune stoffer. Vi valgte å sløyfe køyeseng løsningen til fordel for en dobbeltseng. Med hodegjerdet i den ene enden og seil av stoff i taket fikk kroken en lun og luksuriøs følelse. Vi forelsket oss totalt i de nye stoffkolleksjonen fra Mulberry Home og Colefax & Fowler og bestilte alt av stoffer fra dem. Til uken skriver vi et eget innlegg bare om stoffvalgene i hele hytten.

6

Som i resten av hytten har vi her også hatt fokus på gjenbruk. De små vegglampene fikk et par spraymalings strøk og vips så fikk de nytt liv og passet inn i interiøret. Vi bare teipet de delene av lampen son vi ønsket å bevare som de var og sprayet resten sort.

SONY DSC

Den største utfordringen i dette rommet var hvordan vi skulle få til å lage dør. Før var det kun en åpning med gardin forheng. Vi ønsket å ha en litt mer solid dør som er praktisk når man er flere på hytten. Åpningen var lavere en vanlige døråpninger og listverket ikke sterkt nok for en vanlig sidehengslet dør. Da måtte vi tenke litt nytt.

8

Vi kom på at det hadde vært fint med en skyvedør og fant de kule hjulhengslene på nettbutikken R Bergersen. Hengslene finnes både for glass og tredør. Vi valgte treplate, vi syns det passet bedre på hytta. Treplaten kjøpte vi på Bauhaus, det er en 90cm bred benkeplate i heltre. Vi beiset platen med et strøk Nattsort beis fra Flügger og skrudde på et skinnhåndtak. Vi er veldig tilfreds med den nye skyvedøren, det ble en rimelig og stilig løsning!

9

Så var det det med å ha mulighet for flere sengeplasser når man har besøk. Vi har søsken med barn og når de er å besøker oss på hytta er det greit med ekstra sengeplasser. Sengerammen som sto her fra før passet perfekt inn under vinduet på bredden. Med to hodegjerder på hver side av sengen ble dette en loungesofa. Når vi er på hytten alene er det greit å ha en sofa, og når vi har besøk er dette en ypperlig gjesteseng.

10

Annette sydde kappe til sengerammen og snekret de to hodegjerdene med et lekkert vevet stoff fra leverandøren Larsen. Hodegjerdene ble rammet inn med massive jernnagler som vi har kjøpt i Marrakech. Dette ga hele loungen et rustikt preg som passer på en fjellhytte. Sofaputene er sydd av stoffer fra Mulberry Home & Colefax & Fowler. Vegglampene var i hytten fra før og fikk ny lampeskjerm i samme stoff som i en av putene. Vi syns loungen ble superkoselig, det er herlig å krype opp i denne sofaen med et interiørmagasin og en stor kopp kakao.

1112

Chappy elsker hyttelivet og sover alltid med oss i samme rom om natten. Hun måtte også få en egen seng og den laget vi av en kurv fra Home & Cottage. Vi la en skummadrass i bunnen og på toppen fikk hun en lun pels. Hun elsker kurven sin og koser seg like lenge som oss her om morgenene.

13

I dag våknet vi i vår lille hyttesuite. Vi føler oss så utrolig heldige som kan nyte morgenkaffen i den lune sengen med fyr i peisen og Chappy mellom oss. Livet er herlig, god vinterferie!

Klem A&C


2 Comments

  1. Helt nydelig, så lunt og varmt innredet 🙂 God vinterferie 🙂

  2. Katrine Nicolaisen

    Så utrolig fint! Kjempegod smak har dere og så kreative! Skikkelig god inspirasjon!!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *