Pistasj & Rosmarinpesto

Dette er oppskriften på en litt annerledes med veldig god pesto. Vi liker smaksmiksen av pistasjnøttene i kombinasjon med den distinkte rosmarinen.

Pestoen passer perfekt til flere matretter og spesielt godt til lam. Vi pleier alltid å ha lammestek i påsken, og i år er intet unntak. Til steken skal vi servere pestoen, akkurat som sist påske. Den passer også som smøring rett på brødskiven eller i en frisk salat. Prøv deg frem og nyt den gode pestoen i påsken!

 Ingredienser:

2 fedd hvitløk

1 dl ristede og salte pistasjnøtter

3 dl grønn salat mix, ”power greens”

½ dl revet parmesanost

2 ss opphakket fersk rosmarin

2 ss saft av en fersk sitron

sortpepper

salt

¾ dl olivenolje

Slik gjør du:

Ha hvitløken oppi en blender og kjør den til hvitløken er fint opphakket. Tilsett pistasjnøtter og sett på blenderen igjen slik at nøttene blir knust i mindre biter. Tilsett den grønne salaten, parmesanen, rosmarinen, sitronsaften, pepper og salt. Pulser blenderen til blandingen har en grøtaktig konsistens. Tilsett så olivenoljen og pulser blenderen litt til. Smaksett med salt og pepper.

1

Oppbevar pestoen i en glasskrukke med lokk, den holder i ca. 1 uke.

Bon Appetit!

Klem A&C

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *