Hvitt satte sinne i kok

Da var en lang møtedag over og vi er endelig tilbake på gården med masse ny inspirasjon og muligheter. Men det ante oss ikke at det skulle tikke inn utallige meldinger og mailer gjennom hele dagen mens vi løp fra møte til møte.

Vi hadde lite tid til å sjekke hva som egentlig skjedde. Når vi endelig fikk satt oss i bilen på vei hjem så ser vi at vårt valg av hvite vegger på hytta har satt sinnet i kok hos noen blogglesere.

Det var vår gode bloggkollega Franciska som har skrevet et hyggelig og flott innlegg om vår hytteoppussing i høst. På hennes blogg haglet det inn med kommentarer. Veldig mange hyggelige gode og oppmuntrende, en god dose med konstruktiv kritikk, og så en del rett på sak av den litt mer negative stygge typen.

Heldigvis er vi ikke av den sorten som blir lei oss av direkte krass kritikk. Vi er så trygge på oss selv og har såpass lang erfaring at det rett og slett gjør at vi drar litt på smilebåndene. Men vi er helt enige i at negativ kritikk kan modereres slik at den oppleves konstruktiv i stedet for frekk.

12

Vi syns det er ekstra trist at denne negative strømmen blir levert på bloggen til en kollega som ønsket kun vel med å skrive et fint innlegg om hytten vår. Det setter jo faktisk Francsika i en unødvendig og ubehagelig situasjon.

Vi er kjent for å jobbe med mye farge i våre interiører og stylinger, og hvit er ikke et vanlig valg av valør for oss. Men i det siste ser vi at hvite interiører rett og slett får masse aggressive reaksjoner fra lesere. Det er helt klart at den lyse valøren har vært over eksponert de siste årene, men det trenger jo ikke å bety at det er stygt for det. Vi håper på en mer fargerik interiørfremtid, men det må da være litt plass til det hvite innimellom fargene også?

34

På småbruket vi bor bugner det over med farger i interiøret og våre rom har neste alle en ulik fargekode og mønstring. Derfor valgte vi å ha en litt mer rolig palett på hytten vår. Det skaper en stemning for oss som roer ned det kreative i oss begge, vi får rett og slett inspirasjon til å slappe av omgitt av hvitt. Hytten var ganske så trang og mørk før, så vi ville ha en luftig og åpen følelse på vårt fritidssted. Det er ikke dermed sagt at vi oppfordrer alle hytteeiere til å male hyttene sine hvite!

5

Det var lett for oss å ta avgjørelsen om å male denne gangen. Hytten er bygget på 50-tallet så det er ikke et historisk bygg som tar skade av behandlingen. Historisk sett så var det faktisk vanlig å male laft før i tiden. Grunnen til at det var mange som lot være å male i gamle dager var at maling var et eksklusivt og dyrt produkt.

Stemningen i hytten ble ikke kald, den ble frisk. Vi er opptatt av tekstiler, og følte vi fikk mye varme med dem. Om kvelden når vi tenner lys er det faktisk en riktig så varm følelse i hytten. Skulle vi ønske et enda lunere, mørkere og varmere interiør å hygge oss i så tusler vi bare 3 meter over til den andre hytten. Den ble pusset opp i helt andre valører. Slik fikk vi 2 helt ulike og unike hytter på samme eiendom.

67891011

Vi ønsker alle interiørengasjerte blogglesere en riktig god kveld. No hard feelings! 😉 Tusen takk til snille og dyktige Franciska som har svart på alle meldinger og engasjert seg for fullt hele dagen <3 Les henne flotte blogg her.

Klem A&C


3 Comments

 1. Hanne Hagen

  Kjære dere. Går det ann…synes hytta ble kjempefin, jeg. Nytenkende✔️

 2. Marianne

  Jeg synes det er rett og slett er trist. At folk har egene meninger er bra, men blir det sjikane og usakligheter ut av det, når det et annet nivå.
  Nemlig fullstendig nivåløst.
  Personlig synes jeg hytta deres er fantastik fin og kjempekoselig. Det er utrolig hva dere har greid å gjøre ut av det. Dere ser potensialer i det meste.
  Jeg har fulgt med dere en stund og det er utrolig spennende og veldig inspirenrende.
  Lykke til videre kjære Annette og Christian og la sånne ting bare prelle av. Dette ligger langt under deres og Franciskas nivå.

 3. Eli Hermine

  Jeg bare elsket den reportasjen! Og hytta deres er helt nydelig:-) jeg blir veldig inspirert av dere så glem surpompene og fortsett det dere gjør

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *