Ny trapp på 1,2,3

Før jul i fjor malte vi hele gangen oppe i andre etasjen mørkegrått for å innrede rommet som bibliotek. Vi var kjempe tilfreds med resultatet, se innlegg om dette her. Det eneste vi syns var litt synd var at trappen opp så litt shabby og slitt ut. Så da tok vi oppgradering av trappen som årets påskeprosjekt.

SONY DSCSONY DSC

Før påske så var vi hos vår favoritt malermester Vegard som anbefalte oss alt av maling og utstyr vi trengte for å oppnå det perfekte resultatet. Hvis du har malerprosjekt og trenger en dyktig maler så er Vegard Anjum mannen å kontakte!

Det viktigste før maling er å ripe opp overflaten på den gamle malingen godt med sandpapir. Dette gjør vi siden trappen fra før er malt med oljebasert maling, og denne gangen skal vi bruke en akrylbasert gulvmaling. Da er det viktig å røffe opp hele overflaten som skal males slik at malingen setter seg godt.

SONY DSC

Først malte vi hele trappen grå med fargekode 5350 fra Flügger.

Vi har bestemt oss for å male trappen i flere farger med et type ”teppe mønster” som går ned langs hele trappen i midten. Derfor er det viktig å maskere godt med en god maskeringstape. Det er viktig å presse tapen godt ned og inn i alle kriker og kroker slik at det ikke blir luftglipper der malingen kan trekke inn under tapen.

SONY DSC5

For å få rett og symmetrisk resultat målte vi opp og tegnet på trappen før vi limte på maskeringstapen i forhold til hvor mønstringen skal males. Slik er det enklere å masker rette linjer. Først malte vi de ytre stripene med fargen Nano Hvit fra Flügger maling.

SONY DSCSONY DSC

Så malte vi det mørke grå feltene i midten med kode 5355 fra Flügger farge.

SONY DSC

Vi lot malingen tørke over natten, og fjernet så alt av tapen. Her er fargene vi valgte å male i og type maling vi brukte.

9

Det var det noen steder fargen hadde fløtet ut under tapekanten. Da er det bare å gå over med en liten pensel og flekke over med den lysegrå basefargen. Den akrylbaserte gulvmalingen fra Flügger er aldeles herlig å jobbe med. Den tørker også veldig raskt. Det er veldig deilig å slippe å vente på tørketiden til en oljebasert maling, da tar det flere døgn før den er herdet etter maling!

SONY DSC

Trappen ble akkurat slik vi hadde ønsket, så nå passer den perfekt inn med de mørke veggene i andre etasje. Det var dessuten utrolig deilig å få dekket den slitte trappen med maling som gjør at den fremstår helt ren og ny igjen.

1112

Ha en fin avslutting på påskeferien!

Klem A&C


4 Comments

 1. Tore Berg-Vingen

  Er det mulig???
  Det ble jo så sinnsykt bra!
  Artig å se trinn for trinn…i dobbel forstand

 2. Så flott trapp 🙂

 3. Jorunn Stene

  Ble så glad for den gode beskrivelsen deres. Dette skal jammen prøves. Ble skikkelig stilig 🙂

 4. Jorunn Stene

  Dette var kjempestilig. Takk for at dere deler “step-by-step” 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *