Vårdyrking på gården

Endelig er den herlige våren her! Men våren medfører også mye gårdsarbeid. Hagen roper etter oppmerksomhet. Mens noen blomster titter frem i bed og plen allerede, så er det vår jobb å forberede og dyrke det vi ønsker i bedene i sommer.

Plantene, grønnsakene og blomstene kunne vi jo egentlig ha kjøpt storvokste i butikken, men det er koselig å få dyrkingen til helt fra et lite frø. Så blir det faktisk ganske mye rimeligere også selv om det selvfølgelig er mye jobb. Vi har et plantebord ute ved husveggen som Christian har snekret, det er en helt genial arbeidsstasjon. Vi har malte bena i samme farge som ytterdøren slik at det står i stil til huset.

SONY DSCSONY DSC34

Når vi sår frø bruker vi god såjord og blander inn 1/3 Perlite i jorden. Perlite er ikke nødvendig å bruke men vi liker det fordi det holder på fuktighet og varmen i jorden. Les dette informative innlegget hos Moseplassen om hvordan man sår.

5

Her sår Annette bittesmå frø som vi håper skal gro seg til flott Kinesisk Gressløk.

67

Se filmen fra vår arbeidsdag på småbruket under:

Da er alle små potter merket og plassert trygt i flere ulike typer minidrivhus. Vi drømmer om et stort drivhus i hagen vår snart, men inntil videre så klarer vi oss fint med disse siden vi kan bruke studiobygget som midlertidig drivhus.

8

Vi ønsker alle dere en aldeles fantastisk uke!

Klem A&C


5 Comments

 1. Torill nordtug

  Håper å få se ferdig resultat

  1. Annette & Christian

   Hei Torill =) Vi skal dele spiring også og frem til nye terrasse bedd ute, så det er bare å følge med fremover =)

 2. Så fint! gøy å dyrke selv! Hva heter grønnfargen på bordet og på ytterdøra?

  1. Annette & Christian

   Hei Hilde =) Så hyggelig at du liker det! Grønnfargen er en Flugger maling kode: 2506 =)

 3. Dette var ett artig bilde å se. Jeg holder på å pusse opp en gammel gård jeg har kjøpt å fikk tips av veninnen min om bloggen her 🙂 Det ligner litt på min inngang så jeg skal plukke med meg tips jeg. Likte også grønnfargen på døra.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *