Småbruket før og nå

I forrige uke delte vi med dere et arkivbilde som viser vårt kjære hjem Nordre Tomb Gård for 70 år siden. Gården er 130 år gammel, men dette er det eldste bildet vi har funnet så langt.

I innlegget skrev vi at denne uken skal dele et bilde med dere som viser gården i samme vinkel men nåtid. Vi måtte fly dronen ganske så høyt opp for å få så lik vinkel på bildet som mulig. Her ser dere godt hvordan gården har forandret seg over årene.

129422DCIM100MEDIADJI_0011.JPG

Det mest merkbare er vel egentlig studiohuset nederst til høyre i bildet. Før var dette bygget helt inngrodd og gjømt bak masse trær. Vi tok 16 bjørker i fjor rundt huset når vi pusset opp.

Så legger man nesten ikke merke til det lille bryggerhuset over på høyre side i det gamle bildet. Der ser man kun silhuetten av huset som gjemmer seg bak noen trær. Her har vi også åpnet opp landskapet og i fjor fikk vi byget trapp opp til det lille huset som vi bruker som gjestehus.

Hovedhuset hadde ganske så lik look, taket er skiftet men ellers så fremstår det som det gjorde før. Hovedhuset er bygget på 1880-tallet.

Men det som overrasket litt var å se at låven var 3 ganger så stor. Endelig fikk vi se et bilde som viser hvorfor det er en stor steingrunnmur nede ved jordet. Denne grunnmuren bruker vi i dag som teltplass og sommerstue. Planen er å bygge drivhus her nede og innglasset stue med platting rundt.

Lengst nede til venstre i det gamle bildet ser dere et lite uthussom ikke er med på det nye bildet. Vi har funnet grunnmuren her for et par år siden og planen er å reise dette bygget igjen. Her ønsker vi et lite bastu/spa hus med utsikt over jordet. Det tror vi kan bli riktig så koselig! Det er gøy å restaurer gården til det den var og enda finere. Dette stedet fortjener og bli gjenoppbygget ! Begge våre hjerter banker for vårt hjem , vårt lille søte småbruk i skogen i Vestby.

Vi ønsker alle en riktig god kveld!

Klem A&C


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *