Detox på gården

Etter ukens festligheter føler vi for en litt sunnere helg med detox. Vi bruker naturen rundt oss på gården når vi tar en utrensningskur av kroppene våre. Brennesle er virkelig ikke bare ugress, dette er en urte med skikkelig utrensende effekt på kroppen!

Det vokser masse brennesle rundt alle knuter på gården. Det er bare å ta med seg en bøtte eller kurv å plukke på.

1

Vi tar på oss hansker når vi plukker urten for å slippe å bli brent på fingrene.

2

For helgens detox plukker vi en hel bøtte med brennesle.

3

Så tar vi med oss det vi har plukket inn på kjøkkenet og plukker bladene av stilkene. Stilken kaster vi på komposten. Så legger vi bladene lagvis i vår tørkemaskin. Den får surre og gå til bladene har tørket så de er helt knusk tørre. Man kan også tørke med en helt vanlig stekeovn. Her er en nettside med mange gode tips med hvordan du tørker brennesle i ovnen. 

46

Så tar vi ut bladene og knuser dem å har det over på glasskrukker. Disse tørre knuste bladene bruker vi for å lage brenneslete.

7

Vi drikker 2 slike glass med brennesle te per dag. Vi har en spiseskje oppi et tomt glass, å så heller vi kokende vann over. Teen kan stå å trekke i noen minutter, da synker bladene til bunnen av glasset. Så er det bare å drikke vidunderteen!

8

Denne nettsiden er veldig informativ og har mange gode tips for deg som ønsker en skikkelig detox med kortreiste urter fra naturen rundt deg.

Dette står det om brennesle på siden:

 – Brennesle er en urt med kraftige blodrensende egenskaper. Den driver gifter ut av kroppen gjennom å løse opp slaggproduktene fra stoffskiftet, og samtidig stimulerer den nyrene til å øke urinutskillelsen. Tradisjonelt har brennesle vært brukt som styrkemiddel om våren for å øke energien og næringsomsetningen, og forberede kroppen på en travel tid etter en vinter med inaktivitet. Farmakologiske studier viser at brennesle øker utskillingen av klorider og urinstoff gjennom nyrene. Å innta brennesle kan derfor være bra når det gjelder å løse opp urinsyre i leddene og på den måten lindre smertene ved urinsyregikt. Den rensende virkningen av te av brennesle kan man lett se ved at urinen ofte er mørkere enn vanlig og lukter stramt de første dagene etter at man startet en utrenskingskur. Brennesle virker dessuten stimulerende på fordøyelsessystemet og er gunstig ved fordøyelsesplager som diaré, oppblåst mage, magesår og innvollsormer. En annen verdifull egenskap hos brennesle er at den reduserer sukkerinnholdet i blodet, noe som er gunstig for diabetikere. –

Ha en herlig helg videre!

Klem A&C


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *