Fuglefryd på småbruket

Denne tiden av året er vi mest ute i hagen. Det er ikke bare hage og skogsarbeidet som lokker, det yrer av fugleliv. Det er nå de bygger reder og jobber iherdig for å passe på de små fugleungene.

Vi mater fuglene hele året på gården og dette skaper et ekstra viltert fugleliv. Hos oss er det fugler som hekker i alle busker og husknuter. Det er så koselig å følge med de små. Det virker også som fuglene på gården er vant med oss og stoler på at vi er snille mennesker som ikke gjør dem ille. De lar oss både fotografere og filme dem.

Bare se her på denne gjengen. På bildet under er de bitte små og har enda ikke utviklet fjærdrakten sin.

1

Men det går fort og her på bildene ser dere at ungene er snart klare til å flytte ut. De er så utrolig søte!

2345 6

Mammafuglen jobber så hardt for å skaffe mat til de små og flyr frem og tilbake hele dagen. Inn med mat og ut med bleiene. Vi fikk faktisk filmet henne og ungene i action, bare se her hvor flink hun er:

Vi blir bare mer og mer interessert i naturen rundt oss og bruker mange timer per uke på hagestell. Det er rekreasjon og faktisk bra trim også. Vi henter inspirasjon og kunnskap fra flinke folk som deler med seg fra sin erfaring. Vår bloggkollega Anne som har bloggen Moseplassen er en stor inspirasjons kilde for oss.

7

Anne er enormt kunnskaps rik og har masse nyttige tips om det meste i hagen. Hun har også gitt ut boken Fuglefryd som har masse nyttige tips om norske fugler og hvordan man får et yrende fugleliv i hagen sin.

8

Når vi kom over våre små venner lurte vi på hvilken fugl dette var og da hadde Anne svaret med en gang. Den er i boken henne også.

9

Vill du VINNE fugleboken Anne har skrevet?

Vet dere hvilken type fugl dette er?

Send oss svar på hvilken fugl dette er i vår innboks på Facebook her.

Vi trekker ut en vinner som får Fuglefryd boken til Anne i posten.

LYKKE TIL!!

Gå gjerne inn å lik Facebooksiden til Anne og oss.

Vi skal skrive om flere av våre små fuglevener fremover. Vi har mange fuglefamilier som vi følger og filmer nå. Vi gelder oss til å dele med dere fuglefryden på vårt småbruk!

Ha en herlig søndag!


1 Comment

  1. Hei Annette og Christian 🙂
    Så flott bloggpost! Jeg er dypt imponert over bildene dere har tatt, og synes det er såå koselig at dere ville skrive om og lodde ut boken. Takk!

    Og lykke til til alle som deltar 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *