På fisketur med Sira

I forrige innlegg lovet vi å ta dere med på fisketur. Det skal litt til å besøke Lofoten uten å ta en real tur på havet med fiskestang i hånden. Det er en unik opplevelse å være med på fangst av de beste råvarer rett fra havet.

Fiskeskøyten Sira ligger forføyet til bryggen på Solsiden Brygge. Her er det Anita som er sjef og tar med seg gjester på en unik dag på havet. Det er utrolig vakkert å se Lofoten fra havet, så det er virkelig en tur å ta selv om man ikke har lyst til å fiske.

123

Vi er ikke erfarne dypvannfiskere, men på Sira kom vi raskt inn i fiskemodus. Christian klarte seg fint i jakten på torsken mens Annette fotograferte den fine turen og naturen rundt.

4

Jammen fikk vi noen store torsker som skulle dras ombord på Sira også.

5

Det er unikt med den flotte fisken som sløyes om bord og tas rett inn til kjøkkenet for kveldens fiskemiddag, snakk om ferske råvarer!

6

Når fisken sløyes på båten samler det seg en flokk med måker rundt båten med en gang.

7

Det er en magisk stemning rundt båten i solnedgangen med hylende måker og lukten av hav.

8

Vi passerer flere sjarmerende bebyggelser på veien. Man kan ikke la være å bli sjarmert av de søte gårdene i den vakre naturen. Tenk å bo slik!

9

Etter en lang dag på havet med masse fiske og hygge vender vi tilbake til Solsiden Brygge.

10

Med posen full av fisk drar vi ut for å finne råvarer til middagen. Det er masse lekre delikatessebutikker rundt på Lofoten. Her fant vi alt vi trengte.

11

Uansett hvor du snur deg på Lofoten er det fisk. Den ferske ligger å venter på deg ute i havet, mens like rundt hver liten krik og krok finner vi tørrfisk. Her spiser man det som proteinsnacks. Vi liker faktisk å gnage på tørrfisk, det var ikke så dumt som vi trodde før vi turte å smake på det.

12

Er det ikke tørrfisk man finner så er fisken brukt som dekor. Vi liker virkelig å være i et miljø med identitet, og hvor man naturen rundt prege dekor og interiør. Slik er det overalt på Lofoten, unikt ekte og vakkert!

13

Kom dere på fisketur i sommer! Klem A&C


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *