Glutenfri Søndagsnytelse

Det har vært en herlig helg med besøk av Annettes bror og hans samboer på gården. Det er virkelig da vi føler at det er sommer når gjestehuset blir bebodd og man hygger seg med samvær, god mat og drikke. Vår utfordring denne gangen var å servere mat men glutenfritt siden Katrina (samboeren til Annette sin bror) er allergisk mot gluten.

Det viktig å tenke på at det er flere der ute som virkelig lider av alvorlig glutenallergi. Man tenker fort at noen kan ha kastet seg på trenden med lavkarbodiett for vektreduksjon, og da er det lett å glemme dem som ikke har et valg men er tvunget til å leve med ypperste forsiktighet i forhold til gluten.

Katrina er så sensitiv at selv de minste partiklene skaper en voldsom reaksjon i kroppen. Så her var vi veldig nøye med hva som ble servert. Det står heldigvis klart og tydelig merket på maten man kjøper i butikken hva som inneholder gluten og ikke. Vi vet at det beste glutenallergikere vet er å bli servert mat som smaker som mat med gluten men som er 100% uten gluten. Vi tok utfordringen på strak arm og bestemte oss for å ha en skikkelig pannekakesøndag med rørte jordbær. Det ble en glutenfri pannekakefest.

Etter litt eksperimentering har vi kommet frem til en kjempegod oppskrift som alle allergikere må prøve, også dere på lavkarbodiett. Kjøp disse to glutenfrie produktene så kommer du langt.

1

Oppskrift:

Glutenfrie små pannekaker

Dette trenger du til 4 personer:

½ dl mandelmel

½ dl havregryn

1 dl glutenfri lys melblanding fra Toro

1 ts kardemomme

½ ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

3 store egg

2 dl melk

6 ss sukker eller 4 ss sukrin eller fruktose (for dem som ønsker diettmat)

Slik gjør du:

Pisk to hele egg og hviten av det tredje egget i en bolle sammen med sukker slik at sukkeret løses opp i egget. Tilsett alle tørrvarer og melk og pisk alt sammen til en jevn røre. Så er røren klar til steking. Vi brukte en plettpanne, den er typisk i Sverige og Finland, det er små pannekaker. Men du kan også steke dem i en vanlig stekepanne bare sørg for at røren ikke blir for tykk i pannen.

Topp pannekakene med jordbær som er knust lett med gaffel med litt melis på. Dette er en perfekt pannekake for hyggestunder i sommer og må prøves!

2

Nyt søndagen!

Klem A&C


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *