Personlig stil med flis

Det virker sikkert som om vi har flis på hjernen om dagen og det har vi på en måte. I et halvt år nå har vi jobbet sammen med Right Price Tiles og det har vært et kreativt og morsomt samarbeid.

Vi har fått mange mail av dere lesere om anbefalinger av flis og det er utrolig hyggelig å bli involvert i planleggingsprosessen før oppussingen skjer. Vi har lyst å inspirere så mange som mulig fremover!

Vi ser at flere av de samme problemstillingene går ofte igjen hos dem som er i tenkeboksen og skal ta valget om hvilken stil og hvilken flis og farge man skal gå for. Det er ikke alltid like lett å se foran seg det ferdige resultatet. Det er uendelig mye å velge mellom av flis, og så er det jo mange andre valg som skal tas også i forhold til resten av inventaret i et kjøkken eller bad.

Den vanligste problemstillingen vi hører flere utrykke i valgprosessen er – ”tørr jeg dette?” ”Er dette et tidløst valg?” ”Det er så trygt å velge hvitt, det går aldri ut på moten, eller blir det litt kjedelig?” Svaret er både ja og nei! Nei til at man ikke tørr å velge et personlig utrykk! Njaa til om det er et tidløst valg. Nei til at hvitt aldri går helt ut på moten, men ja det kan være et litt kjedelig valg hvis du går for en helt standard flis.

Når vi pusser opp et bad tenker vi at det skal vare lenge siden det er en kostbar oppussing. Det skal det helt klart, rommet skal være funksjonelt og vare mange år. Men selv de tryggeste og tidløse valgene går ut på dato etter en tid. Etter noen tiår med bruk har rommet pådratt seg slitasje men også har det skjedd en utvikling på varer og materialer i mellomtiden som gjør at man uansett føler et rom er litt utdatert. Det er ikke mange ekte 70-talls bad igjen der ute, og hvis de lever fortsatt så er de relativt utdaterte.

Derfor mener vi at man skal tørre å skape et personlig preg på interiøret. Det trenger ikke å være tidløst for det varer ikke for all evighet. Det er greit å skape en unik stil som viser at det er ditt rom og at du har en personlig stil og smak. Alle bad trenger ikke se masseprodusert ut med hvite, beige eller lysegrå fliser fra gulv til tak. Det er en verden av muligheter der ute og et hav av spennende produkter. Slik trenden er nå så er det stort sett fantasien som kan stoppe deg!

Vi ser allikevel noen sterke trendrettinger om dagen som vi ønsker å dele med dere i flere innlegg fremover. Dette er trendrettinger som gir plass for ulike personlige valg samtidig som det passer perfekt inn i tiden. Dette er stilretningene vi har jobbet ut ifra de siste 6 månedene med Right Price Tiles.

123

Vi skal ta en nærmere titt på disse stilene i tiden som kommer:

  • Mix and Match
  •  Urban Grå
  • Rustikk Natur
  • Grafiske influenser
  • Ny landlig
  • Lys Sand

I dette innlegget har vi valgt ut ”Rustikk Natur” og ”Sort & Hvit”.

Litt om Rustikk Natur:

Det å hente inn natur elementer i våre hjem gir oss ro og velvære, rett og slett en sterk følelse med bånd til naturen utenfor. Denne stilen gir rom for mange personlige løsninger og valg. Treverk som møter sten og flis, det varme møter det kalde. Det trenger ikke fremstå tungt, alt handler om hvordan man kombinerer materialer og elementer. Dette er et utrykk man blir glad i og ikke går lei med det første. Stilen er perfekt både i hytter og hjem!

”Moodboard”

4

Inspirasjon fra et godt prosjekt:

5678910

Vi har lyst å vise dere gode referanseprosjekt som vi syns har løst denne stilen på en flott måte. Våre venner Per og Jeff har pusset opp badet med flere rustikke detaljer uten at det virker for tungt eller på noen måte for hyttete. Se de kule detaljene med trestokker under badekaret og den lekre murveggen. De har en flott miks av mosaikkfliser i sort samtidig som de har valgt hvite fliser på en del vegger, og treverk på andre. Vi syns dette badet er skikkelig lekkert!

Under er et utvalg fliser fra Right Price Tiles som passer stilen! Right Price Tiles har masse fliser som ser ut som treverk, de er perfekte for å skape en slik stil på et bad eller kjøkken!

11

Litt om Sort & Hvit:

Kontrastenes kontrast. Det sorte mørkest av alt møter hvit det lyseste av alt. I kombinasjon er det gøy å leke seg med kontrastene. Skape spennende mønstre. Fremheve soner i rommet med det lyse eller det mørke. Dette er ikke den mest fargeglade stilen, men det er utrolig hva man kan skape med mønster. Det kan være like så spennende! Stilen passer i flere ulike type hjem fra det mest klassiske hjem til de litt mer rocka. Det kommer helt an på hvordan du kombinerer kontrastfargene.

”Moodboard”

12

Inspirasjon fra et av våre designprosjekt:

13141516

Her har vi lekt oss med et bad i sort og hvitt. Badekaret har et eget rom/avlukke på badet med vindu ut til stuen. Det er en morsom effekt. Man kan montere elektriske glass slik at de kan bli helt melkehvite og ikke til å se igjennom kun ved å trykke på en liten knapp. Den flotte mosaikkveggen er opplyst med uplights og har et nydelig spill med lys selv om den er nesten helt sort. Ellers i badet er det rene og hele flater, her er det kontrastene som får all oppmerksomhet. Badet ble tegnet til en leilighet på Frogner i Oslo.

Under er et utvalg fliser fra Right Price Tiles som passer stilen! Det er masse nye mønsterfliser på lager nå så hvis du liker stilen bør du besøke en av Right Price Tiles sine butikker!

17

Her hos oss står vi ovenfor noen store og viktige valg fremover. Vi skal pusse opp gangen, kjøkkenet og en del av spisestuen på småbruket i sommer. I uken som kommer skal vi velge flis og vi lover dere det blir flis både på gulv og vegger! Vi gleder oss til å dele vår oppussingsprosess med dere lesere fremover. Det blir spennende og sikkert mye kaos, men gøy!!

Håper vi kom med litt nyttig inspirasjon i dette innlegget, det kommer masse mer fremover så følg med.

Ha en superfin kveld!

Klem A&C


1 Comment

  1. Silje Kristine Hansen

    Hei, jeg lurer på hva slags materiale det er brukt på veggene i dusjen, siste bilde i posten. Så lekkert! Gleder meg til posten om Urban Grå 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *