Kjøkkenoppussing i planlegging

2016 er det store oppussingsåret for oss. I vårt forrige innlegg delte vi med dere våre hageprosjekter, og før i sommer fikk vi bygget kakkelovn i spisestuen. Nå er det kjøkkenets tur!

Vi er i full gang med å tegne de siste detaljene på papiret før våre snekkere begynner rivning og oppbygging om et par uker. Det er ikke kun interiørrelaterte forandringer som skal til, vi skal også skifte vinduer slik at vi får tidsriktig teknisk standard i rommet.

1lav

Det er ikke det at vi ikke liker kjøkkenet som er i dag. Vi digger egentlig stilen og miksen av ting. Grunnen til at vi ønsker nytt er at 50-talls kjøkkenet som har stått her i over 60 år har gjort jobben sin. Dørene henger skeivt og vi får ikke lukket dem uten et realt spark, og da pleier tre andre dører å åpne seg. Det er dessverre veldig ufunkjsjonelt for oss som lager mye mat både privat og i jobb.

3lav

I bildene under er kjøkkenet slik det står i dag. Vi skal selvfølgelig ta vare på stort sett alt i rommet og bruke det andre steder. Vi elsker jo gjenbruk! Den flotte Falcon komfyren flytter selvfølgelig inn i det nye kjøkkenet og får endelig følge av viften som hører til.

4lav5lav

Vi har tegnet en planløsning som vi er tilfreds med nå etter mange runder og forandringer. Første skisse tegnet vi for over 1 år siden. Men nå med denne skissen føler vi at vi får alt innenfor de fire veggene som vi har behov for, med det lille ekstra. Vi har valgt å ha komfyr på samme sted siden det er luftuttak på veggen til viften der. Så valgte vi å beholde vasken på samme sted også, for det å trekke rør blir fort en kostbar affære.

6lav

Med nye kjøkkenskap, fliser, vindu , vask og andre interiørelementer blir rommet helt nytt selv om plasseringen er lik som før. Vi har synes egentlig at dette kjøkkenet har vært praktisk innredet og vi har blitt vant til det i de 8 årene vi har bodd her.

7lav

Så til det store valget….Hvilket kjøkken skal vi velge? Vi elsker den flotte landlige stilen til kjøkkenene fra Neptune Home og det har lenge stått på ønskelisten. Helt siden vi fotograferte det første kjøkkenet for dem for 5 år siden. Så da falt valget på dem og heltre eik kjøkkentype Henley. Her ser du kjøkkenet på bildet under.

8lav

Men denne gangen har vi også latt oss inspirere av historiske tapeter og farger. Denne tapeten ble vi rett og slett forelsket i. Den heter Rosenholm fra leverandøren Sandberg, og er et mønster fra sent 1800-tallet, samme som vårt småbruk. Vi er opptatt av å dyrke den historiske gårdstilen med en ny tvist og denne tapeten i fargen Dark Yellow er noe av det fineste vi har sett på lenge. Vi har ulike fargekoder og mønstre i alle rom i huset og manglet et rom med innslag av varme valører. Vi føler det passer perfekt med varme farger på kjøkkenet! Eik som møter gult og rosa, hvorfor ikke? Med kule hvite lamper og marmorbenkeplate, YES la oss gjøre det!!

9lav

Siden vi er opptatt av gårdslig og gammel stil måtte vi jo ha stikkontakter og strømbrytere i gammel stil. Leverandøren Schneider har en stor og kjempefin kolleksjon med den gamle typen strømprodukter. Dette merket bruker de fleste elektrikere å ha tilgang til.

10lav

Her i kollasjen under ser du litt av stemningen vi er ute etter. Vi gleder oss så masse til å ta dere med på hele oppussingen. Rivningen begynner 15 august så følg med fremover!

11lav

Nyt helgen videre!

Klem A&C


2 Comments

  1. Hei!
    Fulgt dere på blogg og insta – så inspirerende dere er! Kjøkkenet vil nok bli fantastisk!
    Overtatt gård i Vestby og skal i gang med oppløft i taket og diverse oppussing – perfekt å lese deres blogg samtidig! Burde jo satt dere på jobben merker jeg ☺️
    Mvh Kjersti

  2. Gleder meg til å følge kjøkkenet deres. Veldig fornøyd med vårt eget nye kjøkken, blanding av Henley og Suffolk.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *