Fridag i skogen

Natt til mandag brakte det løs med full storm her på småbruket. Det var noen dramatiske timer, og vi sto i vinduet og bare så på hvordan trær falt og strømmaster knakk i to. Høyspentledningene sto i full gnister bortover marken i skogen og over veien. Vi kunne ikke kjøre ut fra gården før Hafslund kom før å slå av strømmen i den uisolerte ledningen som sto i full brann.

Når Hafslund kom var ble det konstatert at det tar lang tid før de har fått alt på plass og strømmen var tilbake. Så da fikk vi ikke gjort så mye annet fornuftig enn å ta en fridag. Det var en rar følelse å plutselig få en bonus fridag uten å en plan klar. Så mens Hafslund jobbet på med montering og opprydding tok vi en lang skogstur.

1234

Chappy elsker å gå i skogen så hun var overlykkelig for bonusdagen vår. Hun er jo mest opptatt av blåbær, og spiser dem rett fra busken. Vi håpet på å finne skogens gull, med andre ord kantareller.

5

Det tok ikke lang tid før det lyste gult mellom kratt, løv og gress.

6

Da er endelig soppsesongen i gang , noe av det vi liker best med slutten av sommeren og høsten.

78

Vi har kjøpt soppkniver med kost på, og rensker soppen før den havner oppi kurven. Slik sparer vi oss for mye rensing senere.

9

Etter noen timer i skogen kom vi hjem med både blåbær og sopp. Det var perfekt siden vi ikke kom oss ut fra gården denne dagen, da ble det mat fra egen skog i stedet for nærbutikken.

101112

Soppen pleier vi å både steke opp og tørke.

I går lagde vi noe helt nydelige landbrød med skogsyre på. Her er oppskriften:

Dette trenger du :

2 skiver landbrød

200gr stekt kantarell

3 sjalottløker

1 håndfull skogsyre

2 fedd hvitløk

2 ss majones

2 ss smør

Stek soppen samen med smør og finhakket sjalottløk. Rist brødskivene i brødristeren. Stek de hele hvitløksfeddene så de blir gylden og tre dem på en gaffel og gni brødskivens overflate med dem. Smør så majones på skiven og fyll på med den nystekte soppen og løken. Topp det hele med skogsyre blader.

13

Håper det smaker!

Da har vi fått tilbake strømmen men venter enda på internettkoblingen, det tar et par dager til. Godt vi har 15gb datapakke på begge mobilene, det trenger vi for å få blogget 😉

Klem A&C


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *