Kirsebærsyltetøy med sjokolade

Kirsebær er sensommerens store nytelse. Dette nydelige fruktige bæret er perfekt å bruke i alt av desserter til friske salater. Den karakteristiske smaken gir matretter mye fyldig og frisk smak. Fremover i høst skal vi dele flere av våre favoritt oppskrifter med kirsebær.

Litt om bæret:

Surkirsebær, «kirsebær» i snevrere mening, Prunus cerasus, stammer fra det sørvestlige Asia eller de østlige middelhavsland. Kjent i Norge fra ca. 1150. Dyrkes til Nordland, forvillet enkelte steder i Sør-Norge.

Søtkirsebær eller fuglekirsebær, i Norge vanligvis (feilaktig) kalt morell, Prunus avium, vokser vill i Vest-Asia og Europa, i Norge langs kysten til Nord-Trøndelag. Gammel kulturplante; i Norge dyrket fra midten av 1700-tallet.

Kirsebær er proppfull av næringsstoffer, vitaminer og antioksidanter, og er det 15. mest antioksidantrike vi har undersøkt. De er rike på C-vitamin, SOD, fenoler, melatonin, vitamin E, fiber, folat (vtaimin B-9), kalium, magnesium, kalsium, fosfor og jern.

Perfekt til sveler, pannekaker eller arme riddere i helgen!

Oppskrift på kirsebærsyltetøy med sjokolade

1 kg kirsebær

1 vaniljestang

1 pakke sukker

2 ts vinsyre

150g mørk sjokolade

4ss brun rom

Slik gjør du:

Ta ut kjernen av bærene. Skjer opp vaniljestangen i 2 og skrap ut innmaten med spissen av en kniv. Rør sammen kirsebærene, vaniljen, sukker og in syren i en kjele. Ta alt stå å småkoke på lav varme i 10-15 minutter. Ta av varmen og la røren kjølne i 5 minutter. Skjer sjokoladen i små stykker og rør dem ned i bærene. Ha rom oppi til sist og rør den godt inn. Ha syltetøyet på rene syltetøyglass.

1

Ønsker du flere av våre kirsebæroppskrifter så er alle på trykk i Vakre Hjem & Interiør som er ute i butikkene nå!

Ha en fin fin kveld!

Klem A&C


1 Comment

  1. Ser helt himmelsk ut!!!:-))
    Klem til dere!
    Therese

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *