Enkel og supergod tomatsuppe

Vi har flyttet opp i bryggerhuset på småbruket for 3 uker. Grunnen til at vi har base her noen uker fremover er at vi pusser opp inne i hovedhuset. Kjøkken og gang skal få en real ombygging og rommene er nå revet ned til bæringen. Under denne tiden er ikke hovedhuset funksjonelt, og vi tok med oss det viktigste og flyttet over gårdsplassen.

1

Det føles som vi er på hytteferie 50 meter fra vårt hjem, det er faktisk riktig så koselig. Vi har satt inn et lite kjøleskap i det gamle bryggerhuskjøkkenet og en stekeplate sørger for at vi får laget litt varm mat. Resten tar vi på grillen ute.

5

Det er ikke hver dag man har lyst på grillmat, og i dag fikk vi skikkelig lyst på en god og litt sterk suppe. Det er helt utrolig hva man kan lage med enkle midler. Vi hadde lyst på tomatsuppe hvor vi trengte kun råvarene, en kniv, en skjærfjøl, stavmikser og en gryte. Men wow så god suppen ble! Det beste av alt var at den er veldig rask å lage.

3

Gode råvarer er det viktigste for oss når vi lager mat fra bunnen. Våre favoritt tomatprodukter er Mutti, de smaker av solmodne tomater. Vi kunne ha valgt en posesuppe, men faktum er at den hadde ikke smakt så godt og vi hadde heller ikke spart noen tid. Denne nydelige suppen var klar på 15 minutter!

4

Her er oppskriften på vår raske og sterke tomatsuppe:

Dette trenger du:

(ca. 4 suppeporsjoner)

2

1 boks Mutti finhakkede tomater

1 boks Mutti Kirsebærtomater

3 ss Mutti tomatpurè

2 sjalottløker

3 fedd hvitløk

1 chili

5 dl kyllingkraft

salt

pepper

1 ss sukker (valgfritt)

frisk basilikum

Slik gjør du:

Kutt opp sjalottløk, hvitløk og chili. Varm opp litt smaksnøytral olje i en kjele og ha de oppkuttede råvarene oppi den varme oljen, stek dem lett til de er gylne. Ha så tomatpurèn oppi og stek litt til. Hell så begge boksene med tomater oppi kjelen, rør godt og la det koke opp. Hell så kyllingkraften i supen og rør den inn. Ta litt pepper og salt i suppen. Ta lokk på suppen å la den småkoke i 8 minutter. Smak til suppen eventuellt med mer krydder og ha litt sukker oppi hvis du ønsker en rundere smak. Ta kjelen av den varme platen og bruke en stavmikser til suppen er glatt og jevn. Porsjoner suppen og pynt med en liten dusk frisk Basilikum.

Da er suppen klar til servering og det er bare å nyte den gode tomatsmaken med den litt sterke sidesmaken av chilli.

6

Vi ønsker alle en god helg her fra oppussingskosen på småbruket i Vestby skogen!

7

Klem A&C


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *