Vi river kjøkkenet på gården

Da er det i gang! Dette har vi ventet lenge på, men gruet oss litt også! I et hus fra 1885 kan man finne mange overraskelser bak vegger, gulv og tak når man river dekket. Men nå er det gjort og det er ingen vei tilbake, det er nødt til å bli nytt kjøkken og vi håper å være i mål i løpet av et par uker.

Vi har vært veldig glade i kjøkkenet på gården, så det er ikke det at vi ikke liker det at vi nå bytter ut alt. Det er rett og slett så slitent at det ikke er praktisk lenger. Dørene gikk ikke å lukke lenger for alle dører hadde slått seg, og når vi åpnet en dør åpnet seg alle i hele benken på samme tid. Da var det på tide å tenke nytt.

1

Men selvfølgelig så er kjøkken en stor prosess å bytte. Så vi har gått flere runder på hvordan det skal bli og når vi skal gjøre det før vi bestemte oss. Oppussing her på gården er vanskelig om vinteren så det var nå eller så måtte vi ha ventet et år til. Så da gikk vi i gang!

23

Planen er å rive alle lag vi finner helt ned til det opprinnelige dekket. Nårt vi nå tar kjøkkenet tar vi like gjerne gangen og bad i samme sleng. Vi ønsker å få et hyggeligere entreparti med et litt lysere preg som passer til det nye i neste rom. Nå er vi tilfreds med tegninger og plan!

4

Så da er vår snekker fra Herdus Entreprenører godt igang med rivning. Her ryker det kule betonggulvet men vi lover dere at det blir erstattet med noe enda finere. Så blir det utrolig godt å få varme i gulvet, dette betonggulvet var ganske kaldt om vinteren. Det nye gulvet blir støpt med varmekabler.

5

Her er vi endelig helt ned på det originale gulvet.

6

Mens vi river alt i kjøkkenet flytter de nye kjøkkenmodulene inn i rommet ved siden av. Dette rommet ble pusset opp tidligere i sommer med nymalt tak og flott ny kakkelovn. Nå er alt pakket inn i plastikk igjen for noen uker.

7

Her ser du kjøkkenet som flytter inn hos oss. Vi elsker det flotte Engelske heltre kjøkkenet fra Neptune Home som har bodd i utstillingen i Vestby butikken frem til nå. Dette bildet fotograferte vi for et par år siden da kjøkkenet var akkurat montert. Vi har lenge ønsket oss kjøkken fra Neptune Home, og det er en glede at vi endelig har fått det til!

8

Nå flytter dette vakre kjøkkenet hjem til vårt småbruk. Våre snekkere er klare med demontering og det gikk kjempegreit!

910

Da skjønner dere sikkert hvorfor vi har pakket baggen og flyttet over til bryggerhuset. Det er ikke helt levelig inne i hovedhuset akkurat nå. Men vi koser oss masse i det lille huset og får for første gangen føle hvordan våre gjester har det når de sover over på gården.

Dette var en liten mellomrapport, følg med videre for å se skritt for skritt i oppbyggingen av kjøkkenet. Vi kan ikke vente til å vise hvordan det blir 😉

Klem A&C


2 Comments

  1. Litt synd med det gulvet, da – jeg syntes det var råfint.. Blir spennende å følge oppussingen! Vi har over 100 år gammelt hus (i nabolaget deres btw) hvor vi vurderer sterkt å strippe bort det særdeles stygge laminatgulvet, men er uenige både med hverandre og oss selv om vi skal beholde det originale tregulvet under eller legge linoleum… Gleder meg til å se hva dere gjør med gulvet – og ikke minst til å se det nye, kjempelekre kjøkkenet ferdig montert! 🙂

  2. Hei
    Jeg lurer på hva slags sten el fliser dere har lagt på kjøkkengulvet?

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *