Oppbygging etter rivning

Da er vi inne i andre uken av  oppussingen av kjøkkenet og gangen på gården. Her går det unna!

Ting går relativt raskt og på skinner samtidig som det er en utfordring å bo i oppussing. Man ønsker alltid at ting skal gå raskere, men ting må få ta den tiden det tar. Det viktigste er jo resultatet og våre snekkere fra Herdus er utrolig flinke og veldig nøye!

Vi skrev om rivningen i forrige oppussingsinnlegg. I dag deler vi med dere litt om oppbyggingen av rommet. Grunnarbeidet er veldig viktig. Det er mange detaljer å tenke på i denne fasen. Det er godt vi har en gjennomarbeidet plan. Vårt hus er  fra 1885, og det har vært mange runder med oppussing her før oss. Men denne gangen har vi revet alt det gamle for å bygge opp ting skikkelig fra bunnen slik at vi får alt i dagens standard.

Rommet ble isolert før vi la gipsplater

23

Christian følger nøye med.

4

Så byttet vi ut det gamle kjøkkenvinduet. Det vinduet som var her før var ikke mulig å åpne og var i 70-talls stil. Nå får vi endelig satt inn et vindu med sprosser som passer husets stil og som kan åpnes, det har vi ønsket oss lenge. Vi tegnet vinduet på mål og fikk det produsert i sommer. Det er viktig å tenke på slike detaljer i planleggingsfasen, det er 6-8 ukers leveringstid på slik produksjon.

567

Gulvet er også isolert nå. Det skal bli så deilig med et varmere gulv på kjøkkenet. Før hadde vi betongfliser uten gulvvarme og isolasjon. Nå legger vi isolasjon asfaltflater og støper avrettingsmasse med varmekabler. Det skal blir godt med varme i gulvet siden vi skal legge fliser på gulvet i rommet. Produktene til gulvet kjøpte vi hos Right Price Tiles, de har alt som isolasjonsplater, netting , varmekabler, avrettingsmasse, fliselim , primer og til sist fug og flis.

91011121314

Når grunnarbeidet er gjort begynner den morsomme delen av oppussingen, det er til uken vår snekker skal flislegge, bygge opp kjøkkenmodulene og tapetsere. Da får vi også besøk av steinleverandøren Allstein som skal levere benkeplater i marmor på mål. Vi gleder oss masse til å dele med dere det som skjer i rommet til uken!

Ha en herlig dag!

Klem A&C


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *