Marmor bonanza på småbruket

­­Da har vi kommet et godt stykke på vei i oppussingen på småbruket. Det er nå i uken detaljene begynte å falle på plass og finpussen kom i gang. Hele prosessen  har gått ganske lett og raskt så langt. God planlegging og bestilling av varer og tjenester i god tid før oppussingen har vært en viktig faktor for at det har gått så greit.

Benkeplaten til kjøkkenet var et lett valg. Vi har lenge ønsket oss marmor, og med  kjøkkenet fulgte det med flott hvit og grå marmorplate. Vi har jobbet med Allstein Steinindustri før, de har levert stein til våre designprosjekter. Så dette var stedet å ringe når vi demonterte utstillingskjøkkenet. De tok i mot platene og har lagret dem for oss i sommer.

Nå var det endelig tid til benkeplatemontering for da må kjøkkenmodulene være på plass og montert for nøyaktige mål.

3

Vi ønsker selvfølgelig å ha den nye steinplaten så eksakt som mulig i forhold til møblene i rommet. Vi ga beskjed et par uker før det nærmet seg slik at gutta var klare for befaring dagen etter møbel montering. Vi visste fra før at det er 5-10 dager leveringstid på platene. Da kom de og målte opp og laget en plan for marmoren som skal kuttes, slipes og poleres før levering.

124

Vi ble litt nysgjerrige på hvordan en slik prosess egentlig er så vi besøkte Allstein på verkstedet når de behandlet våre nye marmorbenkeplater. I bakgården til Allstein er det masse nydelige steinplater å velge mellom fra den lyseste marmor til den mørkeste granitt.

5

Så kom trucken med vår benkeplate, den skal kuttes i den enorme vannsagen. Det er noen hundre kilo marmor mellom klypene til trukken så her går det forsiktig og pent for seg.

6

Så justerer Piotr marmorplaten før den kuttes, det er virkelig på millimeteren!

7

Så kuttes platen.

8

Etter at platen er kuttet blir kantene slipt for hånd. Dette er virkelig flott håndverk!

9

Det er god stemning på Allstein, Per (i midten) har god grunn til å være stolt av arbeidet som blir utført i bedriften hans!

10

Denne maskinen skjærer ut hull til kran og vask.

11

Vi skal ikke ha rund vask på kjøkkenet men det ble litt marmor til overs så da bruker vi litt av den på badet.

12

Det blir deilig å bytte ut den gamle vasken med den håndlagede vasken som vi har kjøpt i souken i Marrakech. Vi gleder oss virkelig til et lite ”facelift” på badet også!

1314

Så kom leveringen. Det er tunge plater og Allstein stilte opp mannsterke på småbruket.

15

Så var marmor benkeplatene endelig på plass i vårt nye gårdskjøkken. Vi gleder oss så utrolig mye til den nye hverdagen med nytt kjøkken. Det er nå man ser hvordan rommets planløsning blir og vi er kjempe fornøyde.

17

Under kan dere se en liten video fra prosessen av produksjonen av våre benkeplater av marmor fra Allstein Steinindustri:

Da begynner detaljarbeidet i rommet og vi tar oss en uke høstferie på fjellet. Det er en stor ting til som skjer her hos oss til uken. Chappy skal bli storesøster, vi henter valp på mandag! Så her er det stor spenning og glede i helgen!

Vi ønsker dere alle en herlig helg!

Klem A&C


2 Comments

  1. Kommer til å bli sååå fint, helt nydelig marmor benkeplate 🙂 Rå stilig vask nedfelt i marmor platen til badet deres også 🙂 God høst på fjellet 🙂

  2. Reidun Karlsen

    Så fin vask fra Marrakech. Er den i stein.? Gleder meg til å se videre når det er ferdig.
    Hilsen Reidun

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *