Tilbake til Marrakech

Da bærer turen snart tilbake til Marokko igjen. Nå er det 3 år siden vi bodde i Marrakech, tiden flyr. Det er hyggelig å ta et lite tilbakeblikk å mimre litt fra tiden vi bodde i vår lille riad midt i den gamle medinaen i hjertet av Marrakech.

Denne gangen reiser vi ned for å jobbe med produksjon av møbler for et hus i Spania som Annettes gode venninne Elisabeth har kjøpt. Det er et kjempe spennende prosjekt som vi skal dele mer fra på bloggen fremover. Det er ikke et lite prosjekt så nå står fabrikken i utkanten av Marrakech klar til å ta imot oss og våre nye produksjonsideer!

Det er mye tanke og jobb som ligger bak ethvert god interiørdesign. Noe av det mest spennende er å bli involvert fra start slik at man kan spesialprodusere unike møbler til prosjektet. Det gjorde Annette når hun pusset opp riaden i Marrakech som var vårt hjem i et år. Det var en lang og krevende prosess og flere utfordringer under oppussingen. Her er Annette på befaring av oppussingen.

1lav

Riaden lå nesten som en ruin første gangen Annette kom hit for 6 år siden. Men hun så potensiale i de flotte originale gamle håndmalte takene og gipsutsmykkingene rundt alle vinduer. Da var det gjort , riaden hadde potensiale og Annette gikk i gang med designplanen og oppussing i Nord Afrika.

2lav

Alle møbler i riaden er også spesialtegnet av Annette og produsert på vår fabrikk i Marrakech. Interiøret i riaden er designet med tanken på å tåle en del slitasje ettersom huset ble leid ut når vi ikke bodde der selv.

3lav4lav

Hele den lille bygården hadde innslag av pastellfarger og hvert rom hadde et eget fargetema.

5lav6lav7lav8lav9lav10lav

Badene var typisk Marokkanske med murpuss og håndlaget mosaikk.

11lav12lav13lav14lav

Det var her Annette tegnet og produserte de første prototypene til hennes ”Layer Tables” som hun fortsetter å videreutvikle hjemme i Norge. Hun kommer med en ny kolleksjon etter jul. Les mer om bordene her.

15lav16lav17lav18lav

Vi savner det lille søte kjøkkenet og den herlige spisestuen i hjerte av huset.

19lav20lav21lav

Riaden ligger rett ved siden av muren til kongens palass. Vi kunne se ned i hans hage fra terrassen og her oppe har vi tilbrakt mange solskinnsdager og stjerneklare netter.

23lav24lav25lav

Vi Koste oss masse det året vi bodde i Marrakech. Men det ble for vanskelig for oss å holde i alle tråder hjemme og i Nord Afrika på samme gang. Nå reiser vi til Marrakech et par ganger i året og har valgt å bo på hotell mens vi jobber. Da kan vi ha full fokus på jobben i stedet for oppfølging og vedlikehold av riaden.

26lav

Nå er det bare å glede seg til neste tur. Elisabeth og Annette har vært på tur i Marrakech sammen før og det blir en arbeidstur fylt med latter og hygge!

27lav

Vi har mange tips til deg som skal reise til Marrakech, les om shopping og restauranter samt andre riader her.

28lav

Klem A&C


2 Comments

  1. Vilket helt magiskt ställe – jag är helt tagen av er känsla!
    Sen är ju Marocko en destination på min bucket list… och suget minskar inte direkt! Kan vi samordna en bloggresa dit? 😉

  2. Elisabeth Grindheim

    Fantastisk å se bildene fra deres nydelige Riad igjen!. husker vi hadde en helt magisk påskeaften hos dere sammen med alle barna. – Og nå gleder jeg meg veldig til vårt nye prosjekt!. Gran Villa Rosa fra 1800 tallet med marokkanske aner ; 30 min. utenfor Barcelona (i dag Can Xicarro). Det skal nå løftes til nye høyder med møbler vi skal få produsert og antikviteter vi vil finne. Mye latter & glede vet jeg at det vil bli!. så jeg gleder meg til reisen, og ikke minst til resultatet.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *