Rådyrjakt

Da var det tid for jakt på småbruket. Vi har gått sammen med vår nabo om å ta ut et rådyr per år. Det håper vi skjer denne helgen og vi er med på jakten!

Det er store bestander med rådyr i våre skoger, og  i år har vi sett flere enn tidligere år. Nå som det har lagt seg et tynt snødekke ser vi godt alle dyrespor. Da er det lett å finne en god plass å sitte på post. I dag tidlig var det helt ferske gaupespor rundt låven, den er også på rådyrjakt!

Vi gikk på post klokken 7.30 rett før det ble lyst ute. Det er iskaldt, i dag tidlig var det -8 når vi sto opp. Men fordelen med kulden er at naturen er så utrolig vakker.

12

Til å begynne med lå tåken tett over jordet så sikten var litt dårlig. Så lettet tåka og da ser det lovende ut. Per Christian som er vår faste jeger på bruket sitter klar. Nå er det bare for rådyrbukken å titte frem bak busken.

34

Annette sitter klar med kamera.

5

Patronene som skal felle rådyret er laget for hånd av vår jeger. Han er virkelig flink og går hele året på  jakt både her i området og i resten av Norge.

6

Vi sitter spent og venter, har ikke sett et dyr enda….

789

Jordet er helt tomt for rådyr denne morgenen, dessverre. Det er typisk!

10

Vi har sittet på post i 3 timer og kjenner kulden snike seg på. Da er det på tide å bevege seg litt, så vi bytter post til andre siden av låven.

11

Følg med videre, hvis det blir felling blir det et jaktblogginnlegg til denne helgen.

En kald hilsen fra Garder skogen!

Klem A&C


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *