Vinkjelleren klar til jul

Vi er så smått igang med juleforberedelsene på gården. Det er mye som skal på plass og mange detaljer som gjenstår. En viktig del av vår julehygge er god vin i vinkjelleren.

Nå er det på tide å fylle hyllene som står tomme. Vår vinkjeller er en steinkjeller fra 1800-tallet. Rommet er 15 m2 stort og holder en jevn temperatur på rundt 8-12 garder. Det er en del luftfuktighet her men det justerer vi med en avfukter, litt skal det jo være i en slik kjeller.

1lav

Før vi innredet kjelleren var vi så heldige å ha Christer Berens på besøk. Han mente at kjelleren var ypperlig for vinlagring. Så da var det bare å sette i gang med innredningsplanen for rommet. Vi snekret et langbord av gamle gulvplanker som vi tok vare på når vi pusset opp studiobygget. Der var det garasje før og de rustikke gulvplankene passer perfekt inn i vinkjellermiljøet. Vi har valgt å ha rustikke elementer som trebenker og krakker som vi dekker med pels når vi inviterer til en førdrink her.

2lav

Da pleier vi å tenne stearinlys så kjelleren er fylt kun med levende lys. Det skaper en aldeles herlig atmosfære i rommet. Vi var redde for at det kunne påvirke temperaturen og vinen når man tenner så mye lys men det gjør det ikke. Rommet er så stort at det ikke rekker å bli oppvarmet på så kort tid.

3lav

Vi har innredet med flere elementer som vi syns passer i en vinkjeller. Dette gamle vinfatet fant vi på Finn. Det har faktisk reist fra Frankrike til Chile og så til Norge, morsom historie vi fikk av den tidligere eieren.

4lav

Når Christer besøker gården hjelper han oss med anbefalinger til både julens mat men også lagring. Selvfølgelig sørger vi for å kose oss litt ekstra nå han er på besøk og vi pleier å nyte et godt glass til litt god mat. Denne gangen valgte vi bobler i glasset til spekemat og det var deilig kombinasjon.

5lav

Vi serverer ofte spekemat i kjelleren og vår favoritt leverandør er Tind. De har nydelige råvarer og det beste Fenalåret. Til jul kjøper vi Pinnekjøtt fra dem også.

6lav

Til spekematen serverer vi Røros rømme som er lavpastorisert. Den er fyldig og ganske fet men smaken er herlig ekte. Vi spiser heller mindre rømme som smaker litt enn en som er ekstra lett med lite smak til spekemat.

7lav

Frisker urter hører til og vi er glade i å servere flere ulike typer. Det gir maten en herlig frisk kryddersmak.

8lav

Da er det bare å fylle hyllene i kjelleren å glede seg til en lang og herlig juletid.

9lav

Fremover mot jul skal vi dele med dere Christers favoritt juleoppskrifter. Så her på bloggen blir det mange gode mattips å få med seg før jul! Følg også Christer på Instagram her for masse inspirerende bilder!

10lav

Ha en herlig novemberkveld!

Klem A&C

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *